8241
Beatos virtuvė

Tobula aštri chilli con carne

(3)
Reikės:
  • 500 g maltos jautienos
  • 800 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 400 g konservuotų raudonųjų pupelių
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų pomidorų pastos
  • 1 šaukštelio kuminų
  • 1 šaukštelio raudonėlių
  • 2 svogūnų
  • 2 morkų
  • 5 skiltelių česnakų
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 cukinijos
  • 2 šaukštų raudonojo vyno acto
  • 2 šaukštelių rupios druskos
  • 1 kubelio ekologiško daržovių sultinio „Maggi“
  • kietojo sūrio

Įdomu, ar dar yra tokių žmonių, kurie nežinotų ar nebūtų virę šios aštrios meksikietiškos sriubos? Kai kam priminsim, o kai kuriuos įkvėpsim imtis šio sotumo ir gerumo pilnos sriubos, beveik troškinio. Virkite iš karto dvigubą porciją, nes tikrai ji ilgai neužsibus. Receptas klasikinis, sriuba pagardinta ekologiško daržovių sultinio „Maggi“ kubeliu ir šviežiomis cukinijomis, kurių visada yra parduotuvėse. Beje, verdant chilli con carnebūtina pasirūpinti sūriu, marinuotomis Chalapos paprikomis, avokadu, grietine, kalendromis ir traškučiais nachos!

  1. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilame 2 šaukštus aliejaus, jam įkaitus sudedame jautieną, mentele pasmulkiname ir kepame, kol mėsa gražiai apskrus, kad atiduotų visą savo skonį. Mėsai apskrudus sudedame pomidorų pastą ir vis pamaišydami pakepame 2–3 minutes.
  2. Keptuvės turinį suverčiame į puodą, kuriame virsime sriubą, keptuvę grąžiname ant viryklės.
  3. Svogūnus, morkas ir papriką supjaustome smulkiais kubeliais. Smulkiai supjaustome ir aitriąją papriką.
  4. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, įpilame šaukštą aliejaus ir jame apkepiname daržoves. Joms kepant, smulkiai sutriname česnaką ir suberiame ant daržovių. Lengvai pamaišome, išjungiame kaitrą.
  5. Kubelį ekologiško sultinio „Maggi“ dedame į 1 litrą karšto vandens ir maišome, kol ištirps.
  6. Į puodą sukrečiame daržoves, sudedame konservuotų pomidorų gabaliukus ir supilame pasiruoštą sultinį. Nustatome mažiausią kaitrą, puodą uždengiame dangčiu ir paliekame virti 45 min.
  7. Cukiniją supjaustome smulkiais gabaliukais, konservuotas pupeles suberiame į koštuvą ir perplauname šaltu vandeniu.
  8. Praėjus 45 min., į puodą sudedame pupeles ir cukiniją, sriubą pasūdome ir pagardiname vyno actu. Verdame dar 3–5 min.
  9. Supilstę į dubenis, pabarstome kietuoju sūriu, tiekiame su traškučiais nachosar tortilijomis.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,83 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Guste parašė:

    Sveiki,
    O ka daryti su siais produktais?
    marinuotomis Chalapos paprikomis, avokadu, grietine, kalendromis?

  2. Rokas parašė:

    Dar kelios plytelės juodo šokolado ir tobula 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV-banner-300x250-01.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.