Kai ragavome šią sriubą, prisiminėme vaikystę. Ji pasirodė tokia švelni ir jauki, kaip kokios šilta antklodė, po kuria norisi šmurkštelėti grįžus iš sniegu nukloto miško.
1,5 l ekologiško vištienos sultinio „Maggi“ (prireiks trijų kubelių)
2 svogūnų
3 morkų
400–500 g pasmulkintos keptos vištienos be kaulų ir odos
saujos šaldytų žaliųjų žirnelių
2 šaukštų graikiško jogurto arba grietinės
0,5 citrinos žievelės ir sulčių
1 didelės skiltelės česnako
šaukštelio šviežių arba džiovintų čiobrelių lapelių
druskos
alyvuogių aliejaus
Jei liko nesuvalgytos keptos vištos, būtinai išsivirkite. Ir pabandykite sutrinti ne visą, o pusę sriubos.
Gaminame:
Svogūnus ir morkas supjaustome mažais kubeliais, apkepame puode įkaitintame aliejuje nustatę silpną kaitrą, kol viskas suminkštės – apie 15 min.
Suberiame čiobrelių lapelius, supilame verdantį vandenį, sudedame „Maggi“ sultinio kubelius, juos gerai išmaišome, paragaujame, jei norisi, beriame druskos ir leidžiame pakunkuliuoti apie 10 min.
Virtą ar keptą vištieną pasismulkiname ir padalijame į dvi dalis. Nusemiame maždaug pusę puode kunkuliuojančios sriubos su tirščiais. Į puodą su likusia sriuba sudedame pusę vištienos ir viską sutriname maisto smulkintuvu.
Į trintą sriubą grąžiname nusemtą sriubą, sudedame likusią susmulkintą ar suplėšytą vištieną, beriame šaldytus žirnelius ir leidžiame pavirti 5 min.
Per tą laiką jogurtą arba grietinę sumaišome su grūsta česnako skiltele, citrinų sultimis ir tarkuota žievele. Krečiame į lėkštes ir užpilame vištienos sriuba.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia