Spausdinti

Šis klasikinis kakavinis tinginys paskanintas sūriais krekeriais ir riešutais, kad nebūtų per saldus. O ar kada nors pagalvojote, kad toks tinginys labai lengvai gali pakeisti savo drabužį ir tapti šventinu tortu? Užtenka suformuoti torto pagrindą, į jo vidų prikrauti daug gaivaus kremo bei šviežių uogų ir, žiūrėk, šventės puošmena paruošta!

Tinginio tortas su braškėmis

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Reikės:

100 g kepintų sūdytų riešutų
150 g sūrių krekerių
250 g viso grūdo sausainių
200 g sviesto
1 skardinės saldinto sutirštinto pieno
50 g kakavos
50 g kepintų sezamų sėklų
žiupsnio druskos
250 g maskarponės
400 g graikiško jogurto
500 g braškių, šilauogių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Peiliu stambiai sukapojame sūdytus riešutus ir suberiame į erdvų dubenį. Ten pat smulkiais gabalėliais sulaužome krekerius ir sausainius. Įberiame dar žiupsnį druskos ir išmaišome.

2

Statome prikaistuvį ant kaitros ir jame ištirpiname sviestą. Tada supilame saldintą sutirštintą pieną, beriame kakavą ir viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių.

3

Puodo turinį supilame ant sausainių, beriame kepintas sezamų sėklas ir viską labai gerai išmaišome, kad viskas tolygiai susimaišytų.

4

24 cm skersmens atsegamą torto formą išklojame maistine plėvele, kad uždengtų visus kraštelius. Sukrečiame tinginio masę į vidurį ir šaukštu išlyginame, suformuojame pyrago dugną ir šonus. Statome į šaldytuvą bent kelioms valandoms sutvirtėti.

5

Prieš pat skanaudami, maskarponę išmaišome su graikišku jogurtu. Kremą suverčiame į torto pagrindą, o ant viršaus beriame uogas.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą