8241
Beatos virtuvė

Tinginio tortas su braškėmis

(0)
Reikės:
  • 100 g kepintų sūdytų riešutų
  • 150 g sūrių krekerių
  • 250 g viso grūdo sausainių
  • 200 g sviesto
  • 1 skardinės saldinto sutirštinto pieno
  • 50 g kakavos
  • 50 g kepintų sezamų sėklų
  • žiupsnio druskos
  • 250 g maskarponės
  • 400 g graikiško jogurto
  • 500 g braškių, šilauogių

Šis klasikinis kakavinis tinginys paskanintas sūriais krekeriais ir riešutais, kad nebūtų per saldus. O ar kada nors pagalvojote, kad toks tinginys labai lengvai gali pakeisti savo drabužį ir tapti šventinu tortu? Užtenka suformuoti torto pagrindą, į jo vidų prikrauti daug gaivaus kremo bei šviežių uogų ir, žiūrėk, šventės puošmena paruošta!

  1. Peiliu stambiai sukapojame sūdytus riešutus ir suberiame į erdvų dubenį. Ten pat smulkiais gabalėliais sulaužome krekerius ir sausainius. Įberiame dar žiupsnį druskos ir išmaišome.
  2. Statome prikaistuvį ant kaitros ir jame ištirpiname sviestą. Tada supilame saldintą sutirštintą pieną, beriame kakavą ir viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
  3. Puodo turinį supilame ant sausainių, beriame kepintas sezamų sėklas ir viską labai gerai išmaišome, kad viskas tolygiai susimaišytų.
  4. 24 cm skersmens atsegamą torto formą išklojame maistine plėvele, kad uždengtų visus kraštelius. Sukrečiame tinginio masę į vidurį ir šaukštu išlyginame, suformuojame pyrago dugną ir šonus. Statome į šaldytuvą bent kelioms valandoms sutvirtėti.
  5. Prieš pat skanaudami, maskarponę išmaišome su graikišku jogurtu. Kremą suverčiame į torto pagrindą, o ant viršaus beriame uogas.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 2,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.