3 šaukštų pesto (arba ryšelio žolelių, sutrintų su šaukštu aliejaus)
2 kiaušinių
ryšelio smidrų
80 g vytinto kumpio
migdolų riekelių
druskos
Kokie iškylų kepiniai be smidrų? Kumpis ir smidrai visuomet puikiai dera. O šie dar paguldyti į žolelėmis kvepiantį varškės patalą. Šį kepinį patogu į iškylą neštis su visa skarda arba galima jį atvėsinti ir supjaustyti.
Tešlos lakštą iškočiojame, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir subadome šakute, palikdami 1 cm rėmelį. Pašauname į 200 ℃ orkaitę 10 min.
Varškę ištriname su pestu (arba sutrintomis žolelėmis) ir vienu kiaušiniu. Beriame druskos, bet nepersūdome, nes keptas kumpis bus sūrus.
Ant apkepto tešlos lakšto, palikdami kraštelį, paskirstome varškės masę.
Nupjauname kietąsias smidrų kotelių dalis. Dalį jų stiebų (galima ir visus) apvyniojame vytintu kumpiu ir suguldome ant varškės masės.
Išplakame kiaušinį ir patepame tešlos kraštelius. Pyragą kepame 25–30 min.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia