8241
Beatos virtuvė

Tarta su varške, smidrais ir vytintu kumpiu

(0)
Reikės:
  • 250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
  • 180 g varškės
  • 3 šaukštų pesto (arba ryšelio žolelių, sutrintų su šaukštu aliejaus)
  • 2 kiaušinių
  • ryšelio smidrų
  • 80 g vytinto kumpio
  • migdolų riekelių
  • druskos

Kokie iškylų kepiniai be smidrų? Kumpis ir smidrai visuomet puikiai dera. O šie dar paguldyti į žolelėmis kvepiantį varškės patalą. Šį kepinį patogu į iškylą neštis su visa skarda arba galima jį atvėsinti ir supjaustyti.

 

  1. Tešlos lakštą iškočiojame, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir subadome šakute, palikdami 1 cm rėmelį. Pašauname į 200 ℃ orkaitę 10 min.
  2. Varškę ištriname su pestu (arba sutrintomis žolelėmis) ir vienu kiaušiniu. Beriame druskos, bet nepersūdome, nes keptas kumpis bus sūrus.
  3. Ant apkepto tešlos lakšto, palikdami kraštelį, paskirstome varškės masę.
  4. Nupjauname kietąsias smidrų kotelių dalis. Dalį jų stiebų (galima ir visus) apvyniojame vytintu kumpiu ir suguldome ant varškės masės.
  5. Išplakame kiaušinį ir patepame tešlos kraštelius. Pyragą kepame 25–30 min.
  6. Iškeptą apibarstome skrudintomis migdolų riekelėmis.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 1,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.