8241
Beatos virtuvė

Takai su glazūruotais baklažanais ir feta

(1)

Švelniai salstelėjusius, lipnius, minkštus baklažano gabalėlius gardu ir vienus valgyti, ir į tortiliją sukti. Kartu su feta jie puikiausiai atstos mėsą.

Reikės:
  • 1 pakuotės mažų „Santa Maria“ tortilijų
  • 2 baklažanų
  • 2 paprikų
  • „Santa Maria“ padažo „BBQ original“ 
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų
  • fetos
  • Pagardui:
  • 2 virtų kukurūzų burbuolių arba skardinės konservuotų kukurūzų
  • 150 g virtų juodųjų ar kitokių pupelių
  • 2 pomidorų
  • 1 nedidelio svogūno
  • kalendrų lapelių
  • pusės žaliosios citrinos sulčių
  • druskos, juodųjų pipirų

Kas jums sakė, kad „Santa Maria“ BBQ padažu gardinti ir glazūruoti galima tik šonkauliukus ar sparnelius? Mes ėmėm ir pabandėm mėsos ruošimo techniką pritaikyti baklažanams ir rezultatas labai nudžiugino!

Gaminame:

  1. Gerai įkaitiname grilį arba orkaitę iki 180 laipsnių. Baklažanus pjauname pusiau ir kiekvieną puselę padalijame dar į keturias dalis išilgai. Ant baklažanų beriame druskos, pipirų, šlakstome aliejumi ir kepame įkaitintame grilyje arba orkaitėje apie 20 minučių.
  2. Baklažanams suminkštėjus, teptuku iš visų pusių dosniai patepame „Santa Maria“ padažu „BBQ original“ ir kepame dar apie 5 minutes. Svarbu prižiūrėti, kad nesudegtų.
  3. Grilyje apkepame kukurūzų burbuoles (jei naudojame ne konservuotus kukurūzus) ir juostelėmis supjaustytas paprikas. Gaminame pagardą: dubenyje sumaišome smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir pomidorą, smulkintus kalendrų lapelius. Nuo burbuolių nupjaustome kukurūzus arba dedame konservuotus, suberiame pupeles, pagardiname druska bei citrinų sultimis.
  4. Virš atviros ugnies arba labai gerai įkaitintoje keptuvėje pašildome „Santa Maria“ tortilijas, kol gražiai paruduos. Laikome įsuktas į švarų rankšluostį, kad išliktų šiltos ir neperdžiūtų, kol jų prireiks.
  5. Gaminame takus: į pašildytą tortiliją dedame keptas paprikas ir glazūruotus baklažanus. Gardiname pagardu ir trupinta feta.

 

Sodraus skonio dūmų aromato „Santa Maria“ kepsnių padažai gali būti skanaujami tiek su iškeptais kepsniais, tiek naudojami kepamai mėsai, žuviai ar daržovėms glazūruoti. Tik svarbu padažą naudoti kepimo pabaigoje, o ne pradžioje.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,25 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Migle parašė:

    Puikus receptas! Labai skaniai ir smagiai susivalgė, jau gaminom keletą kartų☺️

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.