8241
Beatos virtuvė

Šviežių moliūgų salotos su medaus ir garstyčių padažu

(9)
Reikės:
  • vienos skiltelės moliūgo (bet ji jau tokia apie 200–300 g)
  • 2 pomidorų
  • rutuliuko mocarelos
  • saujos kapario uogų
  • Padažui:
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1,5 šaukšto balto vyno acto
  • 1 šaukšto agavos sirupo
  • pusės šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
  • pluoštelio krapų ir petražolių

  1. Moliūgą supjaustome.
  2. Padažo ingredientus sumaišom, užpilam ant moliūgo, tegul sau marinuojasi. Druskos nedėkite. Paskui galėsite, o šiaip gal ir nereikės, nes kaparėliai sūrūs.
  3. Pomidorus supjaustykite, mocarelą suplėšykite. Kaparius supjaustykite dėkite ten pat. Na va ir viskas.

Tiesa, aš fotografavau pamiršusi žalumynus, o dėjau smulkiai supjaustytus žolynus elementaris – krapus ir petruškas.

Moliūgas – jėga. Valgykite jį žalią. Beje, tą patį galiu pasakyti ir apie cukiniją.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. eglė parašė:

    O kuo galima pakeisti agavų sirupą?

  2. alina parašė:

    Ar galima vietoj kaparėlių vartot nasturtų sėklas?

  3. Laura parašė:

    labai puikios salotos, dėkui 😉

  4. vaidotas parašė:

    Tai agavų sirupas medaus pakaitalas šiuo atveju?

  5. Agne parašė:

    Suuuper! nesu moliugo megeja, bet sitam kontekste jis tiesiog nuostabus! Aciu, Beata!

  6. Rasa parašė:

    Šios salotos tikrai puikios, išbandytos jau ne karta, patiko visai šeimai. Tik mes kaparelius dėjome mažus.

  7. Galina parašė:

    Sveiki. Išbandžiau vakar. Bet be medaus. Vistiek patiko. Tarp ingredientų ne paminetas medus. Medaus dėti pagal skonį , kaip supratau.

    pagarbiai Galina

  8. Vaiva parašė:

    Super! Labai skanu (ir su mažais kaparėliais, ir neturint garstyčių grūdelių):-)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.