8241
Beatos virtuvė

Šventinis netikras zuikis su vištiena ir kiauliena

(0)
Reikės:
  • 750 g maltos kiaulienos
  • 2 didesnių vištų krūtinėlių
  • 30 g džiovintų spanguolių (tiktų ir slyvos)
  • 6 šaukštų viskio, konjako arba brendžio
  • 20 juostelių šaltai rūkytos šoninės
  • 120 ml grietinėlės
  • 0,5 šaukštelio malto muskato
  • 50 g lukštentų nesūdytų pistacijų
  • 1 šaukštelio džiovintų arba šviežių čiobrelių
  • druskos ir juodųjų pipirų

Šis receptas – tai įrodymas, kad netikras zuikis gali būti šventinio stalo pažiba! Džiovintos spanguolės ir riešutai suteikia jam šventiškumo, o sluoksnius sukursite skirtingomis mėsos rūšimis. Liks tik viską gerai paspausti. Tai tikrai ypatingas velykinis patiekalas!

  1. Spanguoles užpilame pasirinktu alkoholiniu gėrimu ir šiek tiek pašildome nustatę silpną kaitrą (neužverdame). Leidžiame pravėsti.
  2. Pailgą kepimo formą išklojame šoninės juostelėmis, kad bent truputį dengtų viena kitą, nes kepant šoninė susitrauks. Tegul klojant juostelių galai išsikiša iš kepimo formos kraštų. Kelias juosteles pasiliekame.
  3. Į didelį dubenį nuo spanguolių nupilame alkoholį. Ten pat dedame maltą kiaulieną, pilame grietinėlę, beriame maltą muskatą, čiobrelius ir pasūdome, negailėdami beriame juodųjų pipirų. Gerai išminkome rankomis.
  4. Į kepimo formą dedame pusę paruoštos mėsos masės. Gali atrodyti, kad įdaro per daug, tačiau dedant reikia gerai paspausti.
  5. Vištų krūtinėles pjauname išilgai ir padalijame į šešias ar aštuonias ilgas dalis. Guldome pusę vištienos ir beriame pusę pistacijų. Tada – likusius vištienos gabalus, vėl pistacijas ir spanguoles bei likusią kiaulieną. Viršų užklojame laisvais šoninės juostelių galais. Jei visiškai neuždengia maltos mėsos, ant viršaus papildomai klojame šoninės juostelių.
  6. Kepimo formą uždengiame folija ir kepame 1 val. 20 min. 180 ℃ orkaitėje. Tuomet nuimame foliją, nupilame visą formoje susidariusį skystį ir pakepame dar 10–15 min., kol šoninė apskrus.

Taip paruoštą netikrą zuikį galite išversti į lėkštę ir valgyti vos iškeptą. Arba galite per naktį slėgti: atvėsinkite formoje, ant viršaus uždėkite lakštą folijos ir keletą skardinių konservų. Laikykite pernakt šaldytuve ir kitą dieną valgykite šaltą arba pašildytą orkaitėje. Vėsdamas jis sutvirtės ir geriau išryškės sluoksniai.

Patiekdami ant viršaus dėkite keptų ar šviežių vyšninių pomidoriukų, kaparėlių ar marinuotų daržovių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.