Spausdinti

Šis pyragas ypač geras pavasarį ir vasarą, kai yra šviežių svogūnėlių, kai kartais norisi kažko tokio. Pasiruošite per 15 minučių, na, dar valandėlę teks palaukti, kol stings tešla, o iškepsite per 40 minučių – tai net kokiai knygai užteks laiko paskaityti.

Sūrus pyragas su rikota ir pavasariniais svogūnėliais

0
komentarai
1
Porcijos
6 asm.

Tešlai:

100 ml alyvuogių aliejaus
100 g aukščiausios rūšies miltų
100 g pilno grūdo miltų
1 kiaušinio
1 šaukšto džiovinto raudonėlio
½ šaukštelio druskos
Ledinio vandens

Įdarui:

4-5 jaunų svogūnėlių arba mažų porų
250 g rikotos sūrio
1 kiaušinio
70 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
1 šaukštelio džiovinto arba šviežio raudonėlio
druskos
šviežiai maltų pipirų mišinio
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

Ruošiame tešlą:

1

Pradėdami gaminti, supilkite aliejų į plastikinį uždaromą nedidelį indą ir įdėkite jį valandai į šaldiklį, kad savo konsistencija taptų panašesnis į sviestą.

2

Supilkite abejus miltus, raudonėlį ir druską formuodami tarsi kūgį ant darbastalio, padarykite duobutę viduryje ir sutrupinkite iš šaldiklio išimtą sustingusį aliejų. Pradėkite maišyti pirštais miltus su aliejumi kol gausite trupinius. Įmuškite kiaušinį ir pradėkite minkyti tešlą greitais judesiais. Jei vis dar nelimpa – įpilkite kelis šaukštus labai šalto vandens, tačiau nepersistekite. Išminkykite tešlą suformuodami rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve valandą.

Gamianme įdarą:

1

Tuo tarpu pasiruoškite įdarą. Nulupkite viršutinį svogūnėlių lukštą, nupjaukyte šaknis ir pačią viršutinę žaliąją lapų dalį. Užvirinkite vandenį dideliame puode, pasūdykite ir sudėkite valytus svogūnėlius. Apvirkite apie 5 minutes, kol šiek tiek suminkštės.

2

Į dubenį sudėkite rikotos sūrį, įmuškite kiaušinį, suberkite parmezano sūrį (palikdami maždaug šaukštą jo apibarstymui), raudonėlius, druską ir pipirus. Supjaustykite vieną apvirtą svogūnėlį kubeliais ar griežinėliais, sudėkite į dubenį su rikota ir pertrinkite  elektriniu trintuvu kol viskas susimaišys.

Formuojame pyragą:

1

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pabarstykite darbastalį miltais ir iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio. Ištieskite ją ant 20 cm skersmens arba 15 x 35 cm pyrago kepimo formos, išteptos aliejumi. Tešla bus trapi, tad nesijaudinkite, jei kiek aptrupės perkeliant į kepimo formą, ją galėsite aplipdyti. Subadykite šakute tešlos dugną, uždenkite kepimo popieriumi ir suberkite svorius (puikiai tiks pupos ar sunkesnės kruopos). Kepkite 15 min.

2

Ištraukite iš orkaitės, supilkite įdarą, nulyginkite paviršių. Perpjaukite per pusę išilgai likusius svogūnėlius, sudėliokite juos ant įdaro lengvai įspausdami. Pabarstykite likusiu parmezano sūriu ir kepkite dar apie 20-25 min, kol įdaras taps standus, o tešla bus iškepusi.

3

Įjunkite orkaitės griliaus funkciją ir leiskite šiek tiek apkepti pyrago paviršiui, kelias minutes. Patiekite šiltą su lapinėmis salotomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą