Spausdinti

Kiek daug reiškia žodis. Štai pagalvojau, jei sultenės vadintųsi sausenėmis, tai visai kitaip apie jas galvotum. Sultenės yra gana nauja salotų rūšis mums čia, Lietuvoje. Man jos labai patinka ne tik dėl pavadinimo, bet ir dėl savo panašumo į mažas gėlytes ir, tikrąja to žodžio prasme, savo sultingumo ir švelnumo. Iš tiesų, gerų salotų galima gauti lengvai – jų yra įvairiausių. O čia jums labai paprastas ir mano turbūt dažniausiai naudojamas variantas: salotų lapai, pomidoras dėl skonio ir avokadas dėl sotumo.

Sultenių salotos su avokadais ir pomidorais

0
10
Porcijos
4 asm.

Reikės:

maišelio sultenių ar kitų mėgstamų salotų lapų
250 g vyšninių pomidorų
2 nedidelių arba 1 didelio prinokusio avokado
1 šaukštelio mėgstamo aliejaus
2 šaukštų balzaminio acto
1 kupino šaukštelio medaus
druskos, juodųjų pipirų
kelių svogūnų laiškų (užteks ir vieno, jei didesnis)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Nuplauname salotų lapus. Vyšninius pomidoriukus perpjauname pusiau ir dedame į dubenį su salotų lapais.

2

Avokadus perpjauname pusiau ir, pasukę puseles į priešingas puses, atskiriame. Išimame kaulą ir avokadą arbatiniu šaukšteliu išskaptuojame į salotų dubenį nedideliais gabaliukais.

3

Susmulkiname svogūno laišką ir taip pat beriame į dubenį su salotomis. Pagardiname druska ir pipirais bei lengvai pamaišome.

4

Nedideliame dubenėlyje gerai išmaišome aliejų, medų ir actą. Pilame padažą ant salotų ir jas permaišome.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Ar tikrai recepte panaudojote balzamininį actą? Nes nuotraukoje atrodo panašiau į šio acto kremą, kas labai skiriasi skoniu ir kokybe? Sultenės tikrai šaunios salotos, atradau jas Turkijoje jau daug metų atgal, o LT tik neseniai, kokie 3 metai gal, pasirodė prekyboje.

  2. Man tai padazas nepanasus i balzaminio acto krema, matyti kad balzaminis actas sumaisytas su aliejum..:) o siaip atrodo skaniai ir visi ingredientai megstami tai siandien reikes pasigamint prie afrikinio samo kaip garnyra 🙂

  3. pasigaminau vakar, tiek man tiek draugui labai patiko, tiesa dadejau kapareliu nes kazkaip tuo metu ju norejau. dviese suslamstem pilna dideli bliuda, manau gaminsiu dar ne karta ir aciu uz recepta 🙂

Rašyti komentarą