8241
Beatos virtuvė

Suflė užuomina

(18)

Bet kokiai progai tinkantis desertas, labai panašus į suflė. Pasiekiamas kiekvienam. Sumaišytas su brendyje mirkytomis slyvomis, kad įgautų paslapties ir aromato bei su aitriaisiais pipiriukais, kad išjudintų visus skonio receptorius.

Reikės:
  • 50 g „Beatos virtuvės“ juodojo šokolado drožlių
  • 50 g šokolado „Beatos virtuvės Riešutinis“ drožlių
  • 4 kiaušinių
  • 50 ml konjako ar brendžio
  • 6 džiovintų slyvų
  • 4 šaukštų cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio maltų aitriųjų paprikų
  • trupučio sviesto indeliams patepti

 

  1. Iš vakaro užpilame džiovintas slyvas konjaku ar brendžiu ir leidžiame joms gerai pamirkti.
  2. Kai slyvos jau išmirkę, įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kartu įkaitinkime ir skardą, kurioje vėliau rikiuosime kepimo indelius su suflė.
  3. Indelius ištepame sviestu ir ant dugno įberiame šiek tiek cukraus, kad jis lengvai prikibtų prie formelių sienelių.
  4. Smulkiai supjaustome slyvas.
  5. Šokolado drožles ištirpiname dubenyje, įstatytame į verdantį vandenį. Galite naudoti ir vienos rūšies šokolado drožles.
  6. Į šokoladą įmaišome džiovintų slyvų gabalėlius, žiupsnelį druskos ir aitriųjų paprikų.
  7. Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu išplakame su cukrumi.
  8. Kitame dubenyje iki purumo išplakame baltymus.
  9. Į trynių plakinį supilame šokoladą su slyvomis ir prieskoniais, išmaišome, tada per tris keturis kartus įmaišome plačiais judesiais baltymus, atsargiai nesiduodant kaip viesului, geriausia mentele arba dideliu šaukštu.
  10. Šaukštu dedame šokoladinę masę į kepimo formeles ir šauname į įkaitintą orkaitę 10–15 minučių. (užteks keturioms elegantiškoms porcijoms, arba dvi esminės tikrai bus)

Beatos suflė su šokoladu

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 2.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (18)
Komentarai
  1. Giedrė parašė:

    Skamba tikrai nesudėtingai, tikrai bandysiu. Nuo vaizdo tai net silpna darosi….

  2. Agne parašė:

    O kaip žinoti, kad jau iškepė? Ir ką daryti, kad ištraukus nesukristų?

  3. Odeta parašė:

    labai sugundė 🙂 o kiek indelių gaunasi?

  4. Elen parašė:

    Sveiki, o negalima naudoti paprasčiausio šokolado, ne drožlių? Receptas skamba labai skaniai, tačiau nelabai suprantu, kodėl būtent drožlės? Iš anksto ačiū už atsakymą 🙂

  5. Laura parašė:

    Sveiki,
    O kokios talpos indeliai? 🙂

  6. Kristina parašė:

    Kokioje temperaturoje kepti ir kokia orkaites funkcija ? ( su vejeliu ar be)

  7. Donata parašė:

    O kokia nors alternatyva, pvz. keksiuku formos, ar tinka vietoj sugle kepimo indeliu?

  8. Greta parašė:

    Sveiki. Kokioje temperaturoje kepti? 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.