Gamyba tikrai paprasta, tereiks apsišarvuoti kantrybe ir tris keturias savaites stebėti, kaip citrinų sultyse tirpsta druska. Pagaminus didesnį kiekį, sūdytas citrinas šaldytuve išlaikysite net iki pusės metų.
Sūdant citrinas naudojamas visas vaisius, tačiau patiekalams gardinti ir kvapninti dažnai naudojama tik geltonoji žievelės dalis, būtinai nupjaunant baltąją dalį, kuri patiekalams suteikia nemalonaus kartumo. Tad jei patiekalui ruošti naudojamos tik žievelės, minkštimą verta grąžinti į indą, kuriame sūdytos citrinos, ir vėliau išspausti sultis, kuriomis galima gardinti salotas. Tik saikingai – sultys labai sūrios.
Gaminame:
Patarimas: Į mūsų prekybos centrus atgabenamos citrinos dažnai būna ne itin sultingos, tad ruošiant sūdymą iš sausesnių vaisių, ant viršutinio sluoksnio galima užpilti šviežiai spaustų kelių citrinų sulčių.