8241
Beatos virtuvė

Sprandinės vyniotinis su svarainiais ir abrikosais

(0)
Reikės:
  • 2 kg kiaulienos sprandinės
  • 6 svarainių
  • didelės saujos džiovintų abrikosų
  • 0,5 šaukštelio maltos rūkytos paprikos
  • 0,5 šaukštelio maltos kalendros
  • 2 gerų žiupsnių druskos

Sprandinė – labai gera mėsa. Joje užtektinai riebaliuko, tad iškepusi bus minkšta ir sultinga. Šis receptas labai paprastas, nes nereikia nei rišti, nei pančioti. Sprandinę pagardiname sodraus skonio svarainiais ir saldžiais džiovintais abrikosais, susukame į foliją ir smagiai iškepame. Svarainiai yra pasakiškas dalykas, bet jei jų neturite, dėkite džiovintų obuolių.

Kepame:

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.

2. Kiaulienos nugarinę šone (maždaug per trečdalį storio) pjauname išilgai, įpjauname ne iki galo, paliekame 1–1,5 cm storio „sienelę“. Dabar išpjova turėtų būti panaši į atverstą knygą, kurios dešinė pusė maždaug dvigubai plonesnė nei kairė. Toliau kairiąją dalį pjaunant išilgai reikia padalyti į dvi vienodo storio dalis. Tik neperpjauname iki galo, paliekame 1–1,5 cm storio „sienelę“, kad mėsos išklotinę galėtume „atversti“ it trijų dalių lankstinuką.

3. Mėsos išklotinę apibarstome prieskoniais, pasūdome.

4. Smulkiai supjaustome abrikosus, sutarkuojame svarainius ir sudedame ant mėsos.

5. Sprandinę suvyniojame ir susukame į foliją

.

6. Mėsos vyniotinį dedame į skardą ir šauname į orkaitę kepti apie 2 valandas. Tada nuimame foliją, mėsą grąžiname į orkaitę dar pakepti apie 20 minučių, kad apskrustų.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,25 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.