8241
Beatos virtuvė

Špinatų salotos su smidrais ir keptu aštriu sūriu

(0)
Reikės:
  • 200 g smidrų
  • 4 keptų marinuotų paprikų
  • 225 g graikiško halumio
  • 2–3 šaukštelių aitriųjų paprikų padažo arba tabasko padažo
  • 50 g moliūgų sėklų
  • 8–10 minkštų datulių
  • 120 g špinatų
  • Padažui:
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 4 šaukštų citrinų sulčių arba acto
  • druskos, pipirų

Šios traškios, šiek tiek aštrokos, bet lengvai salstelėjusios salotos gomurį pamalonina visa skonių palete. Mums jos labai patiko – kartosime dažnai.

Gaminame:

  1. Smidrų galūnes nulaužome ar nupjaustome. Grilio keptuvėje kelias minutes pakepiname smidrus.
  2. Keptas marinuotas paprikas nusausiname virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustome juostelėmis.
  3. Graikišką sūrį supjaustome vidutinio storio riekelėmis ir apkepiname grilio keptuvėje, kol gražiai apskrus. Sūrį sumaišome su aitriųjų paprikų padažu ir atidedame.
  4. Moliūgų sėklas paskrudiname sausoje keptuvėje, kol pradės pokšėti ir išsipūs. Iš datulių išimame kauliukus ir padalijame jas į dvi dalis.
  5. Dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, druska, pipirais ir išsukame.
  6. Špinatų lapelius sumaišome su 2 šaukštais padažo. Dedame į lėkštę špinatų, smidrų, paprikų, kepto sūrio, beriame moliūgų sėklų ir datulių.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,13 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.