Spausdinti

Šios traškios, šiek tiek aštrokos, bet lengvai salstelėjusios salotos gomurį pamalonina visa skonių palete. Mums jos labai patiko – kartosime dažnai.

Špinatų salotos su smidrais ir keptu aštriu sūriu

0
komentarai
0
Porcijos
2 asm.

Ingredientai

200 g smidrų
4 keptų marinuotų paprikų
225 g graikiško halumio
2–3 šaukštelių aitriųjų paprikų padažo arba tabasko padažo
50 g moliūgų sėklų
8–10 minkštų datulių
120 g špinatų

Padažui

4 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 šaukštų citrinų sulčių arba acto
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Smidrų galūnes nulaužome ar nupjaustome. Grilio keptuvėje kelias minutes pakepiname smidrus.

2

Keptas marinuotas paprikas nusausiname virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustome juostelėmis.

3

Graikišką sūrį supjaustome vidutinio storio riekelėmis ir apkepiname grilio keptuvėje, kol gražiai apskrus. Sūrį sumaišome su aitriųjų paprikų padažu ir atidedame.

4

Moliūgų sėklas paskrudiname sausoje keptuvėje, kol pradės pokšėti ir išsipūs. Iš datulių išimame kauliukus ir padalijame jas į dvi dalis.

5

Dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, druska, pipirais ir išsukame.

6

Špinatų lapelius sumaišome su 2 šaukštais padažo. Dedame į lėkštę špinatų, smidrų, paprikų, kepto sūrio, beriame moliūgų sėklų ir datulių.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą