2–3 šaukštelių aitriųjų paprikų padažo arba tabasko padažo
50 g moliūgų sėklų
8–10 minkštų datulių
120 g špinatų
Padažui:
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 šaukštų citrinų sulčių arba acto
druskos, pipirų
Šios traškios, šiek tiek aštrokos, bet lengvai salstelėjusios salotos gomurį pamalonina visa skonių palete. Mums jos labai patiko – kartosime dažnai.
Gaminame:
Smidrų galūnes nulaužome ar nupjaustome. Grilio keptuvėje kelias minutes pakepiname smidrus.
Keptas marinuotas paprikas nusausiname virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustome juostelėmis.
Graikišką sūrį supjaustome vidutinio storio riekelėmis ir apkepiname grilio keptuvėje, kol gražiai apskrus. Sūrį sumaišome su aitriųjų paprikų padažu ir atidedame.
Moliūgų sėklas paskrudiname sausoje keptuvėje, kol pradės pokšėti ir išsipūs. Iš datulių išimame kauliukus ir padalijame jas į dvi dalis.
Dubenėlyje sumaišome alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, druska, pipirais ir išsukame.
Špinatų lapelius sumaišome su 2 šaukštais padažo. Dedame į lėkštę špinatų, smidrų, paprikų, kepto sūrio, beriame moliūgų sėklų ir datulių.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia