8241
Beatos virtuvė

Špinatų salotos su ožkų sūriu ir braškėmis

(2)

Tiesiog nepakartojamai ypatingai skanios ir gražios, o svarbiausia – visai paprastos pagaminti. Receptas iš mano bičiulės Ritos, ji neseniai mane tokiomis vaišino.

Reikės:
  • Salotoms:
  • 200 g jaunų smulkių špinatų lapų (sverti nebūtina, imkite didelį dubenį)
  • 200 g brandinto ožkų sūrio su baltuoju pelėsiu (pardavinėjamas delno dydžio malkelėmis)
  • 2–3 saujų gražių braškių
  • 2 šaukštų moliūgų sėklų
  • 2 šaukštų kedrinių pinijų
  • Padažui:
  • 2 šaukštų klevų sirupo
  • 2 šaukštų baltojo vyno acto
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  1. Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Nugnybkite arba nupjaukite braškių kotelius ir perpjaukite jas pusiau.
  3. Į dubenį dėkite špinatus, braškes ir gabaliukais sugnaibytą sūrį.
  4. Kedrines pinijas ir moliūgų sėklas pakepinkite keptuvėje be riebalų. Pinijos turi truputį paruduoti, o moliūgų sėklos – pradėti pokšėti. Kai jos atvės, berkite į salotų dubenį.
  5. Padažo ingredientus sumaišykite ir, jei salotas valgysite iškart, pašlakstykite užpilu, arba galite patiekti atskirai, kad kiekvienas užsipiltų individualiai.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Asta parašė:

    Beata, o ka galima naudoti vietoj klevu sirupo? Dekoju 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.