Puiki alternatyva bulvėms prie kasdienio (ar net šventinio) kepsnio! Arba galimybė valgyti daugiau špinatų! O dažnai šaldytų špinatų būna užsilikę šaldymo kameroje, tai čia toks būdas – vienas du ir padaryti puikų garnyrą prie mėsos, žuvies… Ir primena vaikystę. O jei gaminate iš šviežių špinatų (jų reikės 800 g), būtinai nuplikykite juos karštu vandeniu ir gerai nuvarvinkite, tuomet dėkite į kepimo indą.
Taigi, kimbam į gamybą.
Atšildykite šaldytus špinatus. Jei skubate, o špinatai dar kieti, sudėkite juos į puodelį ir ant žemos ugnies vis pamaišydami virkite, kol atšils. Svogūną smulkiai supjaustykite.
Ištirpinkite sviestą puodelyje, suberkite svogūnus ir pakepkite apie 10 minučių. Suberkite miltus ir pakepkite 2 minutes. Supilkite pieną ir maišykite, kol pradės tirštėti. Įberkite muskato ir uoginės paprikos. Išjunkite. Sutarkuokite sūrį, įberkite druską, pipirus ir išmaišykite.
Sudėkite špinatus ir viską gerai išmaišykite. Suberkite špinatų masę į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Trupiniams paruošti ištirpinkite sviestą keptuvėje, suberkite džiūvesėlius, grikių dribsnius bei druską ir pakepinkite, kol lengvai paruduos. Apibarstykite jais špinatus kepimo inde.
Kepkite 30 minučių orkaitėje ir skanaus!