Spausdinti

Sodrus, drėgnas ir kvapus kriaušių pyragas, kuriuo norisi mėgautis kuo dažniau. Drąsiai kepkite su visų grūdo dalių speltų miltais „Malsena“ – jie  suteiks malonaus riešutinio skonio.

Speltų miltų kriaušių pyragas

0
komentarai
5
Porcijos
8 asm.

Reikės:

200 g visų grūdo dalių speltų miltų „Malsena“
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
2 kiaušinių
120 g cukraus
50 g sviesto ar aliejaus
60 ml pieno
5–6 kriaušių
šaukštelio malto cinamono

Trupiniams:

40 g minkšto sviesto
50 g rudojo cukraus arba 2 šaukštų medaus
3 šaukštų visų grūdo dalių speltų miltų „Malsena“
40 g migdolų drožlių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Gaminame: orkaitę įkaitiname iki 200 oC. Speltų miltus „Malsena“ sumaišome su kepimo milteliais, druska. Sviestą ištirpiname. Kiaušinius iki purumo suplakame su cukrumi. Supilame ištirpintą sviestą, pieną, suberiame miltų mišinį ir viską gerai išmaišome.

2

Apvalią kepimo formą (22–24 cm skersmens) išklojame kepimo popieriumi ir sukrečiame tešlą. Išlyginame paviršių. Kriaušes nulupame, išpjauname sėklalizdžius, supjaustome skiltelėmis, sumaišome su cinamonu ir suberiame į tešlą. Išmaišome.

3

Paruošiame trupinius: sumaišome medų, sviestą ir miltus. Tešlą supilame į skardą, pabarstome trupiniais, užberiame migdolų drožlių ir kepame apie 35–40 minučių.

Reklama
41011
Ingredientai
Patarimas

Jei naudosite visų grūdo dalių speltų miltus „Malsena“, atminkite, kad:

  • Visų grūdo dalių speltų miltai yra puiki įprastų kvietinių miltų alternatyva.
  • Pagrindinis šios senovinės kviečių rūšies miltų privalumas tas, kad speltų glitimas daug rečiau sukelia alergines reakcijas žmonėms, kurie jautrūs kitų veislių kviečių glitimui. Be to, speltų grūdai pilni maistingųjų medžiagų, kurias mūsų organizmas įsisavina lengviau nei iš kitų miltų. Net yra įrodymų, kad speltų miltai mažiau tukina!
  • Visų grūdo dalių miltai pilni maistingųjų sėlenų. Jos sugeria daugiau drėgmės, todėl visų grūdo dalių miltus į tešlą berkite ne visus iš karto – pamažu įmaišydami geriau pajusite, kaip jie brinksta ir kuria tešlos tekstūrą. Paprastai visų grūdo dalių miltų reikia mažiau nei įprastų kvietinių.
  • Jei kepate krekerius ar trapios tešlos pyragus, galite naudoti ir vien speltų miltus. Jei norisi puresnių biskvitinių pyragų, maišykite su kvietiniais miltais santykiu 4/5 speltų miltų ir 1/5 kvietinių miltų.
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. kepimo formon sukresti, subert kriauses tada ismaisyti ir ispilt is kepimo formos i skarda ? 😀 😀 taip norejos pasispilkuot uz ta makalyne :)))) as labai megstu viso grudo miltus,,taip kad sita paprasta bet skambanti labai skaniai pyraga- sivakar isbandysiu 🙂

  2. Kepu jį dabar, nes nulūžo sode kriaušės šaka, pilna kriaušių… o ir Speltos viso grūdo miltų lyg tyčia pakelis yra, tai viską ir panaudojau:) laukiu rezultato:)

  3. Labai skanus pyragas. Tik aš jį truputi pakeitus dėl to, nes turiu alergišką, kaikuriem maisto produktam, vaiką. Naudoju ghee sviesta, vietoje pieno naudoju tiesiog vandeni, o vietoje kiaušinio-kaušinio pakaitalo miltelius, bet vis tiek gaunasi labai skanus 🙂

Rašyti komentarą