8241
Beatos virtuvė

Spanguolių ir apelsinų kisielius

(0)
Reikės:
  • 2 l apelsinų sulčių
  • 300–400 g spanguolių
  • 1–3 šaukštų bulvių krakmolo
  • prieskonių puokštės (pagal skonį)

Niekas labai nesupyks, jei šiam gėrimui nusipirksite kokybiškų apelsinų sulčių ir tada jau tik spanguolių makt makt pridėsite. Apelsinų sultys pakankamai saldžios, tad papildomai cukraus galima ir nedėti. Jei norisi, žinoma, pasaldinkite stipriau.

Prieskonius galite pasirinkti tokius, kokius mėgsta jūsų šeima. Bet tradiciniai kalėdiniai čia tobulai tinka – galite netgi naudoti jau paruoštus prieskonių mišinius karštam vynui. Aš visada dedu šių penkių: cinamono, gvazdikėlių, kardamono, muskatų ir juodųjų pipirų.

  1. Apelsinų sultis supilkite į puodą, suberkite spanguoles ir sudėkite prieskonius. Pakaitinkite ir leiskite užvirti.
  2. Galite viską sutrinti trintuvu ir saldumą reguliuoti įpildami papildomai vandens. Bet galite leisti spanguolėms tiesiog natūraliai sprogti.
  3. Kai jau prieskoniai savo aromatus išleis į kisielių, galite ugnį išjungti ir leisti skysčiui šiek tiek pastovėti. Kisielių tinka ruošti ir prieš dieną ar dvi – tiesiog užvirinti ir palikti sultis pastovėti su prieskoniais. Kai jau norėsite juo mėgautis, išgriebkite prieskonius, skystį pašildykite iki beveik verdančio.
  4. Į dubenėlį įpilkite 50–100 ml vandens ir ištirpinkite jame bulvių krakmolą. Pirmiausia į vandenį dėkite 1–2 šaukštus krakmolo. Tuomet šaltą krakmolo mišinį supilkite į karštas sultis ir nuolat maišykite. Skystis sutirštės. Jei matysite, kad norisi tirštesnio, įdėkite dar šaukštą vandenyje tirpdyto krakmolo.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.