Spausdinti

Niekas labai nesupyks, jei šiam gėrimui nusipirksite kokybiškų apelsinų sulčių ir tada jau tik spanguolių makt makt pridėsite. Apelsinų sultys pakankamai saldžios, tad papildomai cukraus galima ir nedėti. Jei norisi, žinoma, pasaldinkite stipriau.

Prieskonius galite pasirinkti tokius, kokius mėgsta jūsų šeima. Bet tradiciniai kalėdiniai čia tobulai tinka – galite netgi naudoti jau paruoštus prieskonių mišinius karštam vynui. Aš visada dedu šių penkių: cinamono, gvazdikėlių, kardamono, muskatų ir juodųjų pipirų.

Spanguolių ir apelsinų kisielius

0
komentarai
0
Reklama
41010
Porcijos
4 asm.

Reikės:

2 l apelsinų sulčių
300–400 g spanguolių
1–3 šaukštų bulvių krakmolo
prieskonių puokštės (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Apelsinų sultis supilkite į puodą, suberkite spanguoles ir sudėkite prieskonius. Pakaitinkite ir leiskite užvirti.

2

Galite viską sutrinti trintuvu ir saldumą reguliuoti įpildami papildomai vandens. Bet galite leisti spanguolėms tiesiog natūraliai sprogti.

3

Kai jau prieskoniai savo aromatus išleis į kisielių, galite ugnį išjungti ir leisti skysčiui šiek tiek pastovėti. Kisielių tinka ruošti ir prieš dieną ar dvi – tiesiog užvirinti ir palikti sultis pastovėti su prieskoniais. Kai jau norėsite juo mėgautis, išgriebkite prieskonius, skystį pašildykite iki beveik verdančio.

Reklama
41011
4

Į dubenėlį įpilkite 50–100 ml vandens ir ištirpinkite jame bulvių krakmolą. Pirmiausia į vandenį dėkite 1–2 šaukštus krakmolo. Tuomet šaltą krakmolo mišinį supilkite į karštas sultis ir nuolat maišykite. Skystis sutirštės. Jei matysite, kad norisi tirštesnio, įdėkite dar šaukštą vandenyje tirpdyto krakmolo.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą