8241
Beatos virtuvė

Spalvoto meduolio dienos imbieriniai meduoliai

(25)
Reikės:
  • 480 g kvietinių miltų
  • 200 g sviesto arba margarino
  • 225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 280 ml „Dansukker“ auksaspalvio cukraus sirupo
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštelių maltų gvazdikėlių
  • 1 šaukštelio maltų imbierų
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1,5 šaukštelio valgomosios sodos
  • Glajui:
  • 240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 1 kiaušinio baltymo
  • šaukštelio citrinos sulčių

Spalvoto meduolio diena – linksmas reikalas. Meduolio dieną vaikai ir suaugusieji visoje Lietuvoje gali pabūti kartu, pamarginti miestų kepyklėlėse keptų meduolių, pajusti bendrumo džiaugsmą ir paaukoti vaikų namų globotiniams. Žinoma, meduolių smagu išsikepti ir bet kurią kitą dieną, ypač – kol laukiame Kalėdų! Jei meduolius kepsite su skylutėmis, galėsite šiais gražuoliais papuošti eglutę. Vaikams labai patinka dekoruoti meduolius glajumi, ir iš tiesų, tai taip linksma!

Kepkime: dubenyje ar puode vis pamaišydami ištirpinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Palikite mišinį atvėsti. Per tą laiką suplakite kiaušinį. Jį supilkite į pravėsusį sviesto ir cukraus mišinį. Ten pat suberkite prieskonius ir sodą. Rūpestingai išmaišykite.

Suberkite miltus, dar pamaišykite ir palikite per naktį. Ryte iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite meduolius. Kepkite apie 8 minutes 200 °C temperatūros orkaitėje.

Beatos virtuve_spalvoto meduolio diena

Beatos virtuve_spalvoto meduolio diena

Sudėkite visas glajaus sudedamąsias dalis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps vientisa ir standi. Glajaus spalvas  paruošite įlašinę uogų, morkų, burokėlių sulčių. Glajumi dekoruokite meduolius, nepamirškite geros nuotaikos pabarstukų!

Beatos virtuve_spalvoto meduolio diena

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3.33 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Kriste parašė:

    Sakykite kaip pakoreguoti recepta ar kuo juos sutepti jau atvesusius kad sie meduoliai butu lb kieti ir neminkstetu. Gyvenu kraste kur didele dregme tan vakare pakabinus juos ant eglutes ryte buna visi ant zemes ir minkstuciai lyg dregni.
    Noretusi kad rec.man tiktu tiek valgymui tiel kabinimui . Aciu

  2. Viltė parašė:

    Ar galima nusipirkti glaju

  3. Jūratė parašė:

    Ant kiek laipsnių reikia kepti?

  4. Jūratė parašė:

    Galima kepti be auksaspalvio cukraus syrup?

  5. Jurga parašė:

    Ar galimas glajus be kiaušinio? Kažkaip žalias kiaušinis mane visad baugina,o šiuo metu,maitinant kūdikį dar labiau bijau..

  6. Dovile parašė:

    Skonis puikus 🙂 bet jie man issipute tiek, kad nebeliko formos, ar taip ir turi buti? O galbut kazka ne taip padariau? 🙂

  7. giedre parašė:

    noriu paklausti vietoj cukraus milteliu ar galima naudoti cukraus pudra

  8. Andy parašė:

    Kas gi čia per meduoliai, jei be medaus? Čia tiesiog inbieriniai sausainiai.

  9. Deimante parašė:

    Ar galima nelaikyti teslos per nakti? 🙂

  10. Matas parašė:

    Ar galima pakeisti sirupa i Medu?

  11. rasa parašė:

    Ar galima vietoj auksaspalvio cukraus sirupo medu naudoti??

  12. Goda parašė:

    O ar galima panaudoti susmulkintą imbiero šaknį?

  13. Inga parašė:

    O ar galima laikyti ilgiau nei per naktį? Pvz. vakare su vaikais pagaminam tešlą, o kitą dieną po darželio kepam 🙂

  14. Vida parašė:

    O sodą „nugesinat“?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.