8241
Beatos virtuvė

Sorų kruopomis ir daržovėmis įdarytos paprikos

(6)
Reikės:
  • 4 labai didelių raudonų ar geltonų paprikų arba 8 mažesnių
  • Įdarui:
  • 200 g (stiklinės) nevirtų sorų kruopų
  • 700 ml daržovių sultinio arba vandens virti
  • 1 cukinijos
  • 1 baklažano
  • 4 česnako skiltelių
  • 10 vyšninių pomidorų
  • maždaug 120 g mocarelos sūrio
  • 60–80 g fetos sūrio
  • 2 šaukštų balzaminio acto
  • 3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • didelio ryšulėlio petražolių ir bazilikų
  • druskos
  • pipirų

1. Sorų kruopas nuplaukite ir palikite nuvarvėti vandenį. Į puodą, kuriame virsite, įpilkite šaukštą aliejaus ir berkite kruopas. Nuolat maišydami jas pakepinkite 5 minutes, kad pradėtų pokšėti ir išgaruotų drėgmė, tada užpilkite sultiniu ir virkite apie 15 minučių, kol kruopos išbrinks ir pasidarys minkštos.

2. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite 1,5–2 centimetrų skersmens kubeliais. Į keptuvę pilkite 2–3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir nuolat maišydami kepinkite daržoves ant nedidelės ugnies maždaug 10 minučių. Baigdami kepti įdėkite smulkiai supjaustytą česnaką.

3. Nupilkite vandenį nuo išvirusių sorų kruopų. Jas lengvai šakute pamaigykite, kad nesuliptų, verskite baklažaną ir cukiniją, perpjautus pusiau vyšninius pomidorus, įmaišykite kubeliais supjaustytą mocarelos ir fetos sūrį bei susmulkintus bazilikus ir petražoles. Pasūdykite, įpilkite 2 šaukštus balzaminio acto, viską lengvai išmaišykite.

4. Paprikas perpjaukite pusiau arba nupjaukite ties kotais (priklausys nuo to, kokias paprikas vartosite: turinčios keturias kupreles patogiai stovi, o turinčios tris – niekaip nestovės, taigi jas geriau perjauti išilgai), išimkite sėklytes.

5. Prikimškite paprikas įdaru, išdėliokite kepimo inde ir kepkite 190 °C orkaitėje apie 20–30 minučių, kol paprikos suminkštės, o sūris išsilydys.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. AUSRA parašė:

    sveiki, soru kruopas as megstu, bet zinau, kad jas reikia gerai nuplauti po karstu vandeniu, kad iseitu tas kartumynas, ar tas pakepinimas cia veikia kaip kartumo panaikinimas?

    • Beata Nicholson parašė:

      Man atrodo kad kartumas yra miesto legenda (arba bobucių pasaka:P))…man niekada nebuvo jos karčios net ir išvirtos be pakepinimo, ir papildomo plovimo..pakepinimas šiaip duoda geresnį skonį…bet iš esmės ir teisiog išvirti galite

  2. Alge parašė:

    Man šis receptai labai priminė tarp siciliečių mamų ir močiučių populiarų patiekalą, kuris man labai patinka – džiovintais duonos trupiniais, provolone ir parmigiano sūriais įdarytas paprikas (peperoni ripieni con mollica). Tiesa, jūsiškis gal kiek sveikesnis 🙂

  3. Marija parašė:

    Man paprikos gavosi rūgščios 🙁

  4. Tina parašė:

    Labai skanus įdaras. Man jo gavosi per daug, bet aš jį vieną sulapnojau kol paprikos kepė 🙂

  5. Rasa parašė:

    Tikrai labai skanu. Visa šeimyna su mielu noru viską sutvarkė iki paskutinio kąsnio. Ačiū už gardų receptą!

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.