8241
Beatos virtuvė

Sorų košė su keptais brokoliais, sėklomis ir mėtų padažu

(0)

Sveika ir gardi sorų kruopų košė, kuriai išskirtinumo suteikia ryškaus skonio mėtų padažas.

Reikės:
  • 200 g sorų kruopų
  • 1 kubelio ekologiško daržovių sultinio „Maggi“
  • 1 brokolio
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • po saujelę moliūgų sėklų, lukštentų saulėgrąžų ir kanapių branduolių
  • druskos, juodųjų pipirų
  • Žaliajam mėtų padažui:
  • 60 g mėtų lapelių (galite naudoti ir nesumedėjusius stiebelius)
  • 30 g petražolių, kalendrų arba krapų
  • 2 šaukštų marinuotų kaparėlių
  • 1 šaukšto marinuotų Chalapos paprikų
  • 1 skiltelės česnako
  • žiupsnio cukraus
  • 2 šaukštų raudonojo vyno acto
  • šlakelio citrinų sulčių
  • 50–70 ml alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų

Soros yra ryškiaspalvės, universalios ir labai maistingos kruopos. Jas verta prisijaukinti ir kuo dažniau įtraukti į patiekalų repertuarą. Išvirtos ekologiškame „Maggi“ daržovių sultinyje jos bus puiki kompanija keptoms daržovėms ir mėsai. Šioje košėje gardžiai dera kepti brokoliai ir skrudintos sėklos, o intensyvus žaliasis mėtų padažas paryškina šviežių daržovių ir švelnių kruopų skonį.

Gaminame:

  1. Sorų kruopas perplauname vandeniu, beriame į puodą ir užpilame 500 ml verdančio vandens. Į jį įtrupiname kubelį ekologiško daržovių sultinio „Maggi“, įpilame šaukštą aliejaus ir vis pamaišydami verdame apie 20 minučių.
  2. Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus ir trumpai apkepame žiedynais supjaustytą brokolį. Kai viena pusė apskrunda, pilame į keptuvę du šaukštus vandens ir uždengiame dangčiu – susidarę garai suminkštins brokolį.
  3. Kitoje keptuvėje arba iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje paskrudiname saulėgrąžas ir moliūgų sėklas.
  4. Gaminame mėtų padažą. Elektriniu trintuvu sutriname visas sudedamąsias dalis. Pabaigoje paragaujame, ar užtenka druskos ir rūgštelės.
  5. Išvirusias kruopas gardiname brokoliais, kepintomis sėklomis, kanapių branduoliais ir mėtų padažu.

Jei jūsų artimieji vis dar nemėgsta košių, pabandykite kruopas išvirti ekologiškame sultinyje „Maggi“. Kruopos prisigeria švelnaus šio sultinio skonio ir tampa skaniausiu patiekalu vos su keliais papildomais produktais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,20 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.