Spausdinti

Ko jau ko, o šokolado mūsuose netrūksta. Kažkada, kai lankiausi Pergalės skanumynų fabrike, sužinojau, kad jokios krizės šokolado gamintojai nejautė ir nejaučia, visi valgo saldainius ir sausainius kaip įprasta, ir jų pasirinkimas Lietuvoje tikrai yra begalinis, o saldainiai – tikrai kokybiški. Lietuviškas šokoladas man yra pats geriausias, o ką jau kalbėti apie saldainius. Visi mėgsta gauti saldžias dovanas. Šis dalykas – tai beveik jūsų gamybos šokoladas, į kurį galite įdėti tai, ko norite ir padaryti taip, kaip parduotuvėje tikrai nenusipirksi ir tikrai labai paprastai ir lengvai. Eksperimentuoti galite įvairiausiais skoniais ir riešutais. Tik svarbu šokolado nesudeginti. Šokolado gaminimo taisyklės yra gana griežtos ir, tiesą sakant, be specialų termometrų ir atidos sunku pasiekti fabriko kokybę, nes šokoladą reikia temperuoti, kelti ir numušti vėliau jo temperatūrą, kad kai sustings, būtų blizgus ir traškus. Todėl čia aš bandau apgauti ir viską darau be termometrų, bet jau ištirpusio šokolado temperatūrą numušu įdėdama šalto šokolado, kad jis ištirptų nuo skysto šokolado kaitros, o tuo pačiu numuša bendrą temperatūrą.

 

 

Šokolado plyta

0
komentarai
89
Porcijos
4 asm.

Ingredientai

350 g juodo šokolado
100 g balto šokolado

Priedai:

Karijų riešutai
Džiovintos šilauogės
Džiovintos spanguolės
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Į puodą įpilam vandens, virš puodo statom dubenį metalinį arba stiklinį, kad neliestų dugnas vandens.

2

Sudedam 2,5 plytos juodo šokolado ir tirpdom po truputį. Per daug nemaišom, tiesiog leidžiam pačiam ištirpti. Kai jau beveik visas ištirpęs, pamaišom ir likęs ištirps.

3

Tada dedam dar plytą (100 g) juodo šokolado susmulkinto, pamaišom ir išjungiam ugnį. Šokoladas turėtų ištirpti nuo jau esančios šilumos.

Reklama
41011
4

Atskirai, bet lygiai taip pat virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpdom baltą šokoladą.

5

Pasiruošiam skardą ar kokį padėklą, ištiesiam jį maistine plėvele ir pilam juodą šokoladą. Paverčiam indą, kad šokoladas pasiskirstytų, bet nebūtų per plonas. Tada apibarstom riešutais ir džiovintomis uogomis, o ant viršaus pašlakstom baltu šokoladu, kad gautųsi margas šokoladas. Tuomet dedam viską į šaldiklį kokiam pusvalandžiui ar ilgiau, viskas sustingsta, sulaužom ir pakuojam.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Oi, gera laida! Ypač man šokoladas patiko. Ti klausimas, kur gaut tokio pakavimo popieriaus ar maišelių? Ar čia irgi rankų darbas?

  2. Beata , o po to sokolada supjauscius ar sulauzius gabaliukais esi ? Tokie dailus , grazus gabaliukai atrodo, mmmm

  3. Liudna, bet negaliu paziureti laidos, nes tv3 puslapyje viskas ka beisijungtum stringa ir ”kraunasi” :((( Interneto sparta gera

  4. Beata, jūs tą pačia laidą kai gaminot šią šokolado plytelę, tai taip pat gaminot paprastus tokius sausainius kalėdinius įvairios formos, labai skaniai atrodė! Kur galima jų receptą gauti, nes čia nerandu.?

  5. Beata, jūs tą pačia laidą kai gaminot šią šokolado plytelę, tai taip pat gaminot paprastus tokius sausainius kalėdinius įvairios formos, labai skaniai atrodė! Kur galima jų receptą gauti, nes čia nerandu.?

  6. oj Beata… šokoladas jau sustingęs laukia, kada bus supakuotas. jis atrodo nuostabiai! taip paprasta ir taip genialu 🙂

  7. oj Beata… šokoladas jau sustingęs laukia, kada bus supakuotas. jis atrodo nuostabiai! taip paprasta ir taip genialu 🙂

  8. Pabandziau gamint sokolada, bet nesu labai patenkinta, nes po keliu dienu ant jo atsirado tokiu baltu demeliu ir jis atrodo nelabai graziai. Naudojau tik juoda Pergales sokolada, balto nedejau, nes jis man nesigavo skystas (naudojau Princa). Buvo tokia balta kose, kuria tik saukstu krest, bet „piest” su ja neisejo… Gal kam panasiai buvo? Gal zinot, kodel pabalo mano sokoladas ir kodel tas baltasis toks tirstas buvo? P.S. O maiseliu tikrai Shetelig yra, tik tu graziu auksiniu padekliuku neradau. Gal jie kur kitur pirkti?

  9. Pabandziau gamint sokolada, bet nesu labai patenkinta, nes po keliu dienu ant jo atsirado tokiu baltu demeliu ir jis atrodo nelabai graziai. Naudojau tik juoda Pergales sokolada, balto nedejau, nes jis man nesigavo skystas (naudojau Princa). Buvo tokia balta kose, kuria tik saukstu krest, bet „piest” su ja neisejo… Gal kam panasiai buvo? Gal zinot, kodel pabalo mano sokoladas ir kodel tas baltasis toks tirstas buvo? P.S. O maiseliu tikrai Shetelig yra, tik tu graziu auksiniu padekliuku neradau. Gal jie kur kitur pirkti?

  10. Pavyko puikiai su juoduoju šokoladu, tačiau baltasis šokoladas (Princas) nesilydė, o kaitinant pavirto į tirštą košę. Patarkite, Beata, kokį baltą šokoladą naudoti. Ačiū labai.

  11. Pavyko puikiai su juoduoju šokoladu, tačiau baltasis šokoladas (Princas) nesilydė, o kaitinant pavirto į tirštą košę. Patarkite, Beata, kokį baltą šokoladą naudoti. Ačiū labai.

  12. Pavyko puikiai su juoduoju šokoladu, tačiau baltasis šokoladas (Princas) nesilydė, o kaitinant pavirto į tirštą košę. Patarkite, Beata, kokį baltą šokoladą naudoti. Ačiū labai.

  13. Silauogiu radau prizmoj, milka baltas sokoladas gan gerai lydesi 🙂 tik juodas sokoladas nesigavo blizgus… Bet tikrai skanu ir lb grazu !

  14. Silauogiu radau prizmoj, milka baltas sokoladas gan gerai lydesi 🙂 tik juodas sokoladas nesigavo blizgus… Bet tikrai skanu ir lb grazu !

  15. O aš vakar išlydžiau baltą, pienišką ir juodą šokoladus, supilsčiau į formeles, pridejau riešutų ir gavosi superiniai saldainiai, kurie jau supakuoti, padabinti kaspineliais ir lauks kalėdų. Dėkuj už idėją Beatai.. 😉

  16. Hm, issigandau del tu baltu demeliu..tai gal nenesti i balkona ar i saldytuva? gal leisti stingti kambaryje?

  17. Sveika, norėjau paklausti ar nieko tokio jei šokoladas kristalizuojasi ir ant jo atsiranda šviesesnių dėmelių? Ar jį vis tiek galima valgyti??? O gal kaip nors galima juos panaikinti? 🙂

  18. Puikus receptas, dekui, tikrai praverte per sventes !
    Tik mazytis pastebejimas. Beata, man labai keista jog Jus manote, kad lietuviskas sokoladas yra geriausias 🙂 Turbut is dideles meiles tevynei 🙂 As asmeniskai lietuvisko sokolado net geru negaleciau pavadinti.

  19. Sveika Beata, =) man labai patinka tavo vedamos laidos. Nusprendziau siais metais gaminti valgomas kaledines dovanas ir noriu paklausti, kur galima nusipirkti permatomu dovanu maiseliu. Pvz: akropolio maximoje arba ozo prismoje imanoma butu ju rasti? Sekmes virtuvineje kuryboje.=)

  20. Jau praeitais metais, kai pamaciau sia laida norejau ismeginti. Pagaliau atsirado proga. Pavyko puikiai, naudojau tik pieniska ir balta, baltas gerai neistirpo, bet isejo graziai apslakstyti 🙂 o ant virsaus uzdejau susmulkintu anakardziu, migdolu ir zemes riesutu. Labai skanu 😉

  21. su princu geriau nebandykit (baltu) as pirkau karunos akytaji ir viskas labai gerai issilyde

  22. Norėjau paklausti, ar įpylus i ištirpusį šokoladą romo ar kokio kito gėrimo, na, taip skanat, „pagardinimui” , šokoladas paskui normaliai sukietėtų? Ar nebūtų taip, kad išėmus iš šaldytuvo ir palikus kambario temperatūroje jis imtų tirpti?

  23. sveika simpatiska beata, ar nereikia sokolado temperuoti, as paty gaminu ranku darbo pralines, ir visokiu formu sokolada, jei pakviesite i laida pamokinsiu. irena su pagarba

Rašyti komentarą