8241
Beatos virtuvė

Šokoladinis suflė

(36)

Paprasta pagaminti, nepaprasta valgyti.

Reikės:
  • 100 g juodojo šokolado drožlių
  • 4 kiaušinių
  • 1 šaukšto konjako ar brendžio
  • 4 šaukštų cukraus
  • Trupučio sviesto indeliams patepti

 

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kartu įkaitinkime ir skardą, kurioje vėliau rikiuosime kepimo indelius su suflė.
  2. Indelius putėsiams ištepame sviestu ir ant dugno įberiame šiek tiek cukraus, kad jis lengvai prikibtų prie formelės sienelių.
  3. Šokolado drožles ištirpdome dubenyje, įstatytame į verdantį vandenį.
  4. Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu išplakame su cukrumi ir konjaku iki baltumo.
  5. Kitame dubenyje iki purumo išplakame baltymus.
  6. Į trynių plakinį supilame lydytą šokoladą, baltymus ir viską atsargiai išmaišome mentele ar šaukštu.
  7. Šaukštu paskirstome šokoladinę masę į kepimo formeles ir šauname į įkaitintą orkaitę 10–15 minučių.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (36)
Komentarai
  1. O kur galima isigyti karsto sokolado?

  2. L&A idėjos parašė:

    Kaip gaila, kad jau taip vėlu! Norisi tuojau pat pulti į virtuvę gaminti suflė. Ne, meluoju… Norisi tuoj pat prisikirsti to suflė. Kaip čia sulaukus ryto?:))) Na, dėl sekmadienio deserto jau nuspręsta.:)

  3. Siga parašė:

    Taip, taip ir man idomu kur galima isigyti sio karsto sokolado? Na nebutinai sio, tiesiog sokolado drozliu be cukraus.

  4. Monika parašė:

    Sveika,Beata.
    Labai noreciau pabandyti pasigaminti visus is triju laidoje rodytu receptu,bet ar imanoma nusipirkti Jusu Karsto sokolado drozliu,jeigu as gyvenu ne Lietuvoje? Aciu.

  5. Idomu parašė:

    O ta plutelė užsideda savaime ant viršaus ?:)

  6. Akvilė parašė:

    Šiuo metu negaliu įsigyti būtent šių šokolado drožlių. Kuo galėčiau jas pakeisti?
    Ačiū 🙂

  7. Žaneta parašė:

    Sveiki,Beta niekur nerandu tokiu indeliu pirkti,kur galima ysigyti ju?Kur maciau visi jie didesni arba y orkaite negalima deti…..Aciu

  8. Gin. parašė:

    Pas mus šiandien netikėtai ateina svečių.. o kokia vakarienė be deserto?
    Šis tikrai atrodo paprastas ir skanus, o dar kai tyčia vakar nusipirkau maximoj indelius puikiai tinkančius sufle 🙂
    Tik noriu pasitikslinti šį desertą skaniau valgyti šiltą ar atvėsusį? 🙂

  9. laura parašė:

    Ar imanoma sufle pagaminti silikoniniam indeli, skirtam keksiukam??

  10. Povilas parašė:

    Man baisiai skanu

  11. vik parašė:

    beata,

    noriu paklausti cia dedasi konjekas arba brendis bet del to nesijaudinti ir vaikai tai gali valgyti?

  12. Kristina parašė:

    Sveiki. Norėčiau paklausti, keliem indeliam užtenka tešlos iš tokio kiekio ingredientų?

  13. puskytee parašė:

    O cia netruksta miltu? 🙂

  14. gabrielechm parašė:

    super, dariau ne karta ir visada puikiai pavyksta !

  15. giedre parašė:

    „juodojo šokolado drožlės“ – tai konkrečiai iš jūsų skardinės, t.y. be cukraus, ar tiesiog eilinio juodo šokolado? Kažkaip baisu, kad cukraus bus per mažai, jei dėsiu tas nesaldžias drožles:))

  16. ritka1001 parašė:

    Sudejau du receptus i viena gavosi skonis nepakartojamas o kaip greitai pasigamina ir iskepa – nuostabu . Saltais vakarais kai norisi kazko saldaus . O nuo saldumo jo daug suvalgyti ir vereikia .

  17. Ernesta parašė:

    Sveiki. Katik kepiau siuyos sufle, skonis nepakartojamas, bet kodel man tas virsus subyrejo dalimis?://

  18. Paulina parašė:

    O kaip padaryti, kad vidus, kaip restoranuose butu skystas, prapjovus? 😉

    • Beata Nicholson parašė:

      Sufle viduje neturi būti skystas, tik ant viršaus turėtų būti šaukštelis skystesnės masės…Restorane būna ne soufle of šokoladinis molten pudingas, na visaip jį vadina, bet tai yra šiek tiek kitoks dalykas nei sufle…Besiliejantis šokoladinis pudingas yra receptas pas mane

  19. evelina parašė:

    O galima daryti guminese keksiuku formelese

  20. jurgita parašė:

    Vienas sefas moke daryti sufle, tai kad butu viduje skystas sokolafas, dejome i paruosta tesla po gabaleli sokolado.

    • edis parašė:

      Būtent taip ir man pasirodė vakar ragautame, kurio negalėsiu pamiršti dar bent kelias dienas… Prie jo buvo įdėtas gabaliukas lengvo žalsvo šerbeto.

  21. Julija parašė:

    Sveiki, ar šokoladini sufle galima kepti popieriniuose krepšeliuose kuriuose kepa keksiukus? ačiū. 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Sveiki Julija, tikrai nebūtina jų dėti į popierinius krepšelius, jei turite neprilimpančią keksiukų formą. O kadangi suflė nėra miltų, tai jie gali labai prilipti prie popieriaus. Vistik geriausia kepti arba keramikiniame indelyje arba silikoninėse formelėse. Sekmės

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.