Dar vienas smidrų triumfas. Kai jų yra, įtraukime juos į kuo platesnį dienos meniu repertuarą: ir pusryčiams šalia kiaušinio, ir vakarienei lėkštėje su lašiša. Lengva, sveika ir dieviškai gardu. Jei norisi sočiau – patiekalą papildykite kruopomis.
Smidrai su grietinės, medaus ir garstyčių padažu bei lašiša
Reikės:
Gaminimas
Smidrus apkepame grilio tipo keptuvėje, apšlakstome citrinų sultimis, druska ir pipirais. Arba galime juos tiesiog išvirti pasūdytame vandenyje (3–4 minutes). Lašišą pabarstome druska, pipirais ir kepame.
Kitoje keptuvėje įkaitinę sviestą ir aliejų greitai paruošiame padažą: pakepiname trintą česnaką, pilame baltąjį vyną, dedame medų ir garstyčias, leidžiame vynui pagaruoti, sukrečiame grietinę ir išjungiame kaitrą.
Pabarstome krapais ir pilame padažą ant iškeptų smidrų ir lašišos.