Spausdinti

Dar vienas smidrų triumfas. Kai jų yra, įtraukime juos į kuo platesnį dienos meniu repertuarą: ir pusryčiams šalia kiaušinio, ir vakarienei lėkštėje su lašiša. Lengva, sveika ir dieviškai gardu. Jei norisi sočiau – patiekalą papildykite kruopomis.

Smidrai su grietinės, medaus ir garstyčių padažu bei lašiša

0
komentarai
0
Porcijos
2 asm.
Kepimo, virimo laikas
7 min.

Reikės:

ryšelio smidrų (apie 400 g) 
400–500 g lašišos
alyvuogių aliejaus
30 g sviesto 
2 skiltelės česnako
100 ml baltojo vyno arba sultinio
100 g riebios grietinės 
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
0,5 šaukštelio medaus
citrinų sulčių
krapų
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Smidrus apkepame grilio tipo keptuvėje, apšlakstome citrinų sultimis, druska ir pipirais. Arba galime juos tiesiog išvirti pasūdytame vandenyje (3–4 minutes). Lašišą pabarstome druska, pipirais ir kepame.

2

Kitoje keptuvėje įkaitinę sviestą ir aliejų greitai paruošiame padažą: pakepiname trintą česnaką, pilame baltąjį vyną, dedame medų ir garstyčias, leidžiame vynui pagaruoti, sukrečiame grietinę ir išjungiame kaitrą.

3

Pabarstome krapais ir pilame padažą ant iškeptų smidrų ir lašišos.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą