8241
Beatos virtuvė

Smidrai su grietinės, medaus ir garstyčių padažu bei lašiša

(0)
Reikės:
  • ryšelio smidrų (apie 400 g) 
  • 400–500 g lašišos
  • alyvuogių aliejaus
  • 30 g sviesto 
  • 2 skiltelės česnako
  • 100 ml baltojo vyno arba sultinio
  • 100 g riebios grietinės 
  • 1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
  • 0,5 šaukštelio medaus
  • citrinų sulčių
  • krapų
  • druskos, pipirų

Dar vienas smidrų triumfas. Kai jų yra, įtraukime juos į kuo platesnį dienos meniu repertuarą: ir pusryčiams šalia kiaušinio, ir vakarienei lėkštėje su lašiša. Lengva, sveika ir dieviškai gardu. Jei norisi sočiau – patiekalą papildykite kruopomis.

Smidrus apkepame grilio tipo keptuvėje, apšlakstome citrinų sultimis, druska ir pipirais. Arba galime juos tiesiog išvirti pasūdytame vandenyje (3–4 minutes). 
Lašišą pabarstome druska, pipirais ir kepame.
Kitoje keptuvėje įkaitinę sviestą ir aliejų greitai paruošiame padažą: pakepiname trintą česnaką, pilame baltąjį vyną, dedame medų ir garstyčias, leidžiame vynui pagaruoti, sukrečiame grietinę ir išjungiame kaitrą.
Pabarstome krapais ir pilame padažą ant iškeptų smidrų ir lašišos.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.