8241
Beatos virtuvė

Smidrai belgiškai

(5)
Reikės:
  • 5 žaliųjų smidrų
  • 40 g sviesto
  • 1 kietai virto kiaušinio
  • 1 šaukštelio citrinų sulčių
  • saujos petražolių
  • druskos, pipirų
  • žiupsnio maltų muskatų

Belgija yra mano mėgstama šalis, o belgai vertina gerą, kokybišką maistą. Jie dievina smidrus, bet ne tuos mums įprastus žalius, o baltus. Tokie smidrai su smulkintu virtu kiaušiniu ir sviesto padažu yra klasikinis belgiškas patiekalas. Labai gardus ir paruoštas su lietuviškais smidrais.

Kietai išverdame kiaušinį – prireiks 7–8 minučių. Kol kiaušinis verda, nupjauname smidrų kotelius, jei jie kieti ir apdžiūvę.

Užverdame erdvų puodą pasūdyto vandens ir jame apie 3–4 minutes apverdame smidrus. Ištraukiame juos iš vandens. Puodelyje išlydome sviestą. Susmulkiname petražoles.

Nulupame ir šakute sutriname virtą kiaušinį. Į kiaušinio masę supilame lydytą sviestą, įpilame citrinų sulčių, suberiame petražoles, muskatus, druską ir pipirus. Gerai viską išmaišome.

Išdėliojame smidrus lėkštėse ir  ant viršaus užpilame padažo. Valgykite karštus.

BV_Spring_mag3312_belgiskai

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 3,20 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Juste parašė:

    per daug sviesto mano skoniui. Valgai smidrus su kiaušiniu ir užsikandi gabalu sviesto.

  2. Danny parašė:

    Labai ačiū už vieną iš geriausių receptų mano gimtojoje šalyje.
    Laukiu receptas „Gentse stoverij“

  3. Jurate parašė:

    Labai riebu, gal vertetu sviesta keisti tyru alyvuogiu aliejumi? Beata labai jau riebius receptus pamegus.

  4. Jovita-r parašė:

    Priešingai nei kitiems, man ne per riebu, sviestas skaniai nubėga žemyn. Bet man per kietos petražolės ir jų per daug, gal geriau būtų sviestą su pakepintais špinatais sumaišyti su kiaušiniu

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.