Spausdinti

Belgija yra mano mėgstama šalis, o belgai vertina gerą, kokybišką maistą. Jie dievina smidrus, bet ne tuos mums įprastus žalius, o baltus. Tokie smidrai su smulkintu virtu kiaušiniu ir sviesto padažu yra klasikinis belgiškas patiekalas. Labai gardus ir paruoštas su lietuviškais smidrais.

Smidrai belgiškai

0
komentarai
5
Porcijos
1 asm.

Reikės:

5 žaliųjų smidrų
40 g sviesto
1 kietai virto kiaušinio
1 šaukštelio citrinų sulčių
saujos petražolių
druskos, pipirų
žiupsnio maltų muskatų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Kietai išverdame kiaušinį – prireiks 7–8 minučių. Kol kiaušinis verda, nupjauname smidrų kotelius, jei jie kieti ir apdžiūvę.

2

Užverdame erdvų puodą pasūdyto vandens ir jame apie 3–4 minutes apverdame smidrus. Ištraukiame juos iš vandens. Puodelyje išlydome sviestą. Susmulkiname petražoles.

3

Nulupame ir šakute sutriname virtą kiaušinį. Į kiaušinio masę supilame lydytą sviestą, įpilame citrinų sulčių, suberiame petražoles, muskatus, druską ir pipirus. Gerai viską išmaišome.

Reklama
41011
4

Išdėliojame smidrus lėkštėje ir  ant viršaus užpilame padažo. Valgykite karštus.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Labai ačiū už vieną iš geriausių receptų mano gimtojoje šalyje.
    Laukiu receptas „Gentse stoverij”

  2. Labai riebu, gal vertetu sviesta keisti tyru alyvuogiu aliejumi? Beata labai jau riebius receptus pamegus.

  3. Priešingai nei kitiems, man ne per riebu, sviestas skaniai nubėga žemyn. Bet man per kietos petražolės ir jų per daug, gal geriau būtų sviestą su pakepintais špinatais sumaišyti su kiaušiniu

Rašyti komentarą