Obuolienę verdu dažnai, nes tai viena pigiausių, skaniausių ir universaliausių uogienių! Labai skanu su karštu skrebučiu ryte ar kąsneliu varškės sūrio, kai po pietų norisi ko nors saldaus. Štai mano draugės šeima puslitrinį stiklainį obuolienės lengvai suvalgo su kugeliu! Jei obuolienę virsite su „Dansukker“ cukrumi uogienėmis, džiaugsitės tvirta tekstūra, svarbiausia, ji atidaryta nesupelys ar kitų nemalonių pokštų neiškrės!
O šie sausainiai – tikra klasika, visi jų esame valgę ir ragavę. Trapi smėlinė tešla, gardus uogienės sluoksnis ir žemės riešutų karūna – pats laikas patiems išsikepti šį skanumyną.
Gaminame obuolienę:
Gaminame smėlines juostas:
Smėlinių juostų receptas adaptuotas iš I. Čereškienės knygos „Miltiniai konditerijos gaminiai“ (1978 m.)
Sveiki, ar galima vietoj kvietiniu miltu naudoti avizinius miltus?☺
O vietoje margarino sviestas tinka?
Sveiki,
Man idomu, ar suminkius tesla reikia palaikyti ja saldytuve? Ir tik po to kocioti ir pjaustyti juosteles?
Dekui
Labai skanus! Neabejotinai verta pasikepti! Tirpsta. Gal kada pabos, bet dabar seimynelei kepu kas antra diena Naudoju sviesta. O i obolirne dejau apelsino ir citrinos. Viskas-pasaka.
PASAKA skonis 🙂
Kepiau. Buvau pamiršusi, kad naminiai sausainiai gali būti taip dieviškai skanu. Ačiū!
Sveiki,
išsikepiau, paragavau ir patekau vaikystėsn. Be galo skanu! Tik aš naudojau sviestą, o ne margariną.
Labai geras receptas
Na vaikystėn nepatekau kaip kad kita Rasa rašė, nes tokiu skanių juostelių tikrai niekas nekepdavo, bet receptas puikus .
Nesuprantu kodel toks nedidelis ivertinimas. Juosteles gavosi PUIKIOS ir nerealaus skonio. Aciu uz recepta