8241
Beatos virtuvė

Slyvų ir juodojo šokolado uogienė

(66)
Reikės:
  • 1 kg slyvų (pjaustytų puselėmis)
  • 500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 150 g juodojo (70 proc. kakavos) šokolado (sulaužyto gabaliukais)
  • 3 šaukštų romo (nebūtinai)

Nežinau, kas pirmas į slyvų uogienę sugalvojo įmaišyti šokolado, bet derinys, be abejonės, labai vykęs. Man ši uogienė yra nuostabus atradimas – rodos, šokolado, palyginti su slyvomis, visai nedaug, o skonis toks sodrus, kad primena pačius geriausius vaikystės saldainius. Net neabejoju, kad vaikams šios uogienės lengvai įsiūlysite vietoj šokoladinio kremo.

Išimkite slyvų kauliukus, supjaustykite jas puselėmis, sutrinkite virtuviniu kombainu ir supilkite į puodą. Nulupti odelių nereikia. Užvirkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms. Virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Puodą nukelkite nuo ugnies, sudėkite šokoladą, supilkite romą ir išmaišykite. Palikite aušti maždaug 30 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite, palikite uogienę atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.

Beatos virtuve_slyvu uogiene

Jei atsitiko taip, kad nei karto dar nebandėte išsivirti patys uogienę, bet norite pabandyti išsivirti šią uogienę – skaitykite mano patarimus uogienės pirmokams.

slyvu uogiene_43

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (66)
Komentarai
  1. Kristina parašė:

    Sakykit Beata o kiek stiklainiu gaunasi šios slyvų uogienės?

  2. Aurelija parašė:

    Mano praeitu metu atradimas. Puiki, nuostabi, bandykite!:)

  3. Veronika parašė:

    Koks kiekis gaunasi?

  4. Dainora parašė:

    Ar galima naudoti paprasta cukru nes USA tokio nera kur receptas sako

    • Beata Nicholson parašė:

      Taip, galite. Bet jei norėsite laikyti ilgiau išsivirtą uogienę, dėkite daugiau cukraus nei kad reikia dėt specialaus cukraus. O jei valgysite iškart, tai cukraus kiekio nekeiskite.

    • Natali parašė:

      Dainora, USA parduotuvese ieskokite cukraus: Gelling sugar, Jam sugar, Jelly sugar or Sugar with pectin- jo tikrai yra ir jis puikiai tinka bet kokioms uogienems ar dzemams gaminti, taip pat ir siai slyvu uogienei su sokoladu virti… sekmes 🙂

  5. Milda parašė:

    Man gavosi 1 litras ir gal koks 200 ml
    Tikrai skanu labia labia! Nezinau ar atspeciau kas tai, jei nezinociau 🙂
    Sunkiausia dalis yra su „laikyti vesiai“… saldytuvas rudeni pasitinka toks, kad pienas ir sviestas sunkiai betelpa 😀

  6. Monika parašė:

    klausimas pasitikslinimui – 1 kg slyvų jau be kauliukų?

  7. dovile... parašė:

    ar as ka praleidau ar neparasyta ar slyvas reikia nulupti?

  8. Dovile parašė:

    ar-tinka-geltonos-slyvos??

  9. Dovile parašė:

    Tobula! Dėkui už turbo receptuka šokolado drakoniukui 🙂

  10. Loreta parašė:

    Dabar jau žinau ką reiškia , kai uogienė kvepia vaikyste, džemu, man netgi saldainiais „obelėlė“. Fantastiškas receptas. Ką tik pasigailėjau, kad tik viena porciją viriau 😀

  11. Aurelija parašė:

    Sveika Beata, norėjau paklausti, ar šia uogienę butina laikyti vėsiai? ar galima kambario temperatūroje?

  12. Kotryna parašė:

    Nuostabi uogienė, pabuvus jūsų virimo pamokoje „Sostinės dienose“ iš karto nulėkiau nusipirkti slyvų, ir štai jau smaguriaujame šia nuostabia uogiene. Stiklainėliai pilni ilgai neužsibus 😀

  13. Kotryna parašė:

    Puikus receptas! Niekad nemėgau slyvų uogienės, bet čia visiškai kitas reikalas:)

  14. Jurgita parašė:

    šiandien ir aš išbandžiau šitą receptą ir likau patenkinta 🙂 ačiū

  15. SigitaZ parašė:

    Eina sau, kaip skanu, mmm… Tai tikras įkvėpimas kam nors gero 🙂 Ačiū Beata už receptą 🙂

  16. Alvyda parašė:

    Mano vyro komentaras: „Skanesnes uogienes dar nebuvo isvirta!“

  17. Ernesta parašė:

    Dieviško skonio ir be romo…mmm…

  18. Jolanta parašė:

    O man ji gavosi labai skysta 🙁 Ant duonos neuztepsi. Ar dar sustandes?
    Dabar kaip tik austa puode.

  19. Rima parašė:

    Turėjau tik 82 proc. šokolado, tai gal nelabai jis tinka. Man šiaip sau skonis, bet mama, kuri dievina ‘Obelėlę“ tikrai bus smagiai pradžiuginta 😉

  20. Vita parašė:

    Ačiū už puikų receptą. Po išvirtos uogienės visas butas kvepėjo šokoladu! Išbandžiau įmaišyti truputį uogienės į plaktą grietinėlę – skonis nuostabus.

  21. Eglė parašė:

    Išbandžiau prieš pora dienų pirmą kartą ir labai patiko ☺ dėjau šokoladą 75%.
    Vakar dariau dvigubą porciją žiemai. Labai skaniai gavosi☺

  22. Jurga parašė:

    Sveiki,

    Aš irgi prisiruošiau gaminti 🙂
    O slyvas sutrinti iki visiškos košės ar kad liktų gabaliukų?

  23. Bendravarde parašė:

    Jau išvirta,išpilstyta-iš dviejų kilogramų slyvų gavosi du su pusė litro uogienės. Susigundžiau įberti cinamono-kvapas nepaprastas. Rytoj laukia saldainių gamyba!

  24. Ilona parašė:

    Gal brendį galima vietoje romo?

  25. Dalia parašė:

    Beata, gal gali Jusu tinklapio tvarkytojas ivesti greito spaudinimo mygtuka, t.y., kad butu paruostas recepto formatas atsispausdinimui. Nes norisi nusinesti receptuka iki virtuves be kompiuterio. Aciu! Beje, uogiene be proto skani!

    • Beata Nicholson parašė:

      Labas Dalia, jau tas mygtukas yra sutvarkytas: apačioje po receptu ieškokite „print“ mygtuko ir atsidarys, galėsite atsispausdinti ir neštis į virtuvę. Sekmės

  26. Benita parašė:

    O sakykit, jei desiu uogiene i tokius stiklainius, kurie uzsispaudzia su rankenele, na kurie nei uzsukami, nei vakuojami, uzsispaudzia tiesiog.. ar laikysis tokiame uogiene? kiek laiko? aciu 🙂

  27. Laura parašė:

    O galima naudoti Stevia saldiklį vietoj cukraus ? Kažin kaip gautųsi? Gal jau kas bandėte ?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Laura, verdant uogienes dažniausiai naudojami natūralūs stevijos lapai, ne tabletės ir ne milteliai. Žinau, kad kai kas taip daro, visgi uogienė, manau, labai mėgsta cukrų.

  28. Evelina parašė:

    jeigu dedu 1kg paprasto cukraus i slyvu uogiene su sokoladu tai man virti irgi 15min tik? ar 1val virti??

  29. Inga parašė:

    Kazin sutrinus su blenderiu nebus per skysta ar,kad gabaliuku butu geriau?Kvepia si uogiene ypatingu skoniu:)

  30. Monika parašė:

    O aš viriau vyšnias su šokoladu, šokoladą dėjau irgi pačioj pabaigoj, išjungusi viryklę, bet šokoladas, nors ir maišiau ir dar palaikiau puode, neištirpo, sušoko į tokias smulkias kruopytes ir uogienė nevientisa išėjo, skonis gal ir nieko, bet kliūna neištirpęs šokoladas, norėčiau išsivirti ir slyvų uogienės su šokoladu, bet bijau kad vėl pasikartos ta pati nesėkmė, gal šokoladas kaltas (dėjau paprastą lietuvišką susmulkintą juodąjį, 70 proc.) – gal reikia ištirpintą pilti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Monika, tikrai papildomai nereikia tirpdyti, dariau taip pat su juoduoju 70 ar 50% šokoladu ir pavykdavo, Gali būti tik kad šokoladas nekokybiškai ištemperuotas buvo.

  31. Oksana parašė:

    Sveiki, ar didele klaida velai baigiau valyti slyvas ir uzpiliau su cukrum per nakti ar iseis tokia ar bjau sugadinau ?

    • Beata Nicholson parašė:

      Oksana, žinokit, gal nelabai didelė klaida, reikia bandyti virti… Čia garantijos nėra, bet jei buvote užpylusi tuo specialiu Dansukker uogienių cukrum, tai turėtų pavykti, pradžioje atrodys, kad labai skysta, o po to vis tiek sutirštėti turėtų.

  32. Renata parašė:

    Sveiki.Turiu namuose Pergales juodojo sokolas 50% neapsisprendziu ar man ji deti ar pirktis vis del to 70% sokolada.Ir kaip ji susmulkinti,gal geriau per tarka sutarkuoti lengviau istirps.Ar skiltelem sulauzytu ir siek tiek smulkiau…

  33. Ruta parašė:

    Ka tik isviriau. Nei vienam is musu seimos nepatiko… Nei sunui, sokolado megejui, nei vyrui, kuris megsta saldziai, nei man, nors saldainiai Obelele man patys patys megstamiausi. Gaila, aisku, bet…

  34. Gerda parašė:

    Ar tinka paprasti mazieji greltoni slyvukai? Ar cia tu dideliu slyvu reikia?

    • Beata Nicholson parašė:

      Su mažais nesu bandžiusi, Gerda, gal irgi skanu, nors čia geriau su vėlyvosiomis, tamsiai mėlynomis slyvomis, jos geriausiai draugauja su šokoladu, o geltonosios mažiukės, tai geriau be šokolado, su prieskoniais virkite.

  35. Sigutė parašė:

    Turiu namuose tik pieniško šokolado. Turbūt netiks, ar ne?

  36. Beata parašė:

    Beata, o kaip vadinasi Uk toks cukrus, kaip Dansukker? Ačiū iš anksto už atsakymą.

  37. Jurga parašė:

    Išsiviriau. Tiršta, viskas tvarkoje. Deja, mūsų šeimynai irgi nepatiko 🙁

  38. Justa parašė:

    O as per ta skubejima viska suverciau i puoda iskart 🙁 kazin kaip bus. .

  39. Rasa parašė:

    Gal kas nors bandète vietoj šokolado dėti 99% kakavos?

  40. Egle parašė:

    Primena Nomeda saldainius, tik deja niekam šeimoj nepatiko. Man tik truputį, o nei vaikai, nei vyras antrą kartą neberagaus. Iš likusių slyvų išviriau paprastą uogienę. Labai stiprus šokolado skonis, daugiau nei vieną mažą šaukštelį nelabai suvalgysi.

  41. Renata parašė:

    Ačiū už receptą, puikiai viskas pavyko ir gavosi netikėtao skonio! Neradau specialaus cukraus tai dėjau paprastą bei plius 10 gr. pektino.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.