Spausdinti

Bet kokį kraštą geriausiai pažinsi per čia gyvenančius žmones. Su laida važiavom į Žemaitiją ir iš Plungės turizmo informacijos centro gavom super rekomendaciją – Martynas Vyšniauskas iš Plungės garsėja savo meile Plateliams ir tortams! Kažkada Martynas buvo vadybininku, bet kol ruošėsi savo vestuvėms ir kepė joms tortą, suprato, kad širdyje jis – konditeris! Jei būsite Plungėje, būtinai užsukite į Martyno ir jo žmonos kepyklėlę-kavinukę Mr.NOM cafe bar. Šis desertas ypatingas tuo, kad jį galima neštis į bet kurią iškylą. Įsivaizduokite – plaukiate su draugais Plateliu ežeru, išsiimate po stiklainėlį tobulo deserto (beveik torčiuko) ir mėgaujatės…

Sluoksniuotas vasaros iškylų desertas

0
komentarai
2
Porcijos
8 asm.

Reikės:

180 g šokoladinių sausainių
60 g sviesto
60 g traškių dribsnių arba sausų pusryčių, arba trupintų vaflių
60 g lazdynų riešutų pastos arba riešutų kremo
120 g skystos karamelės
120 g trintų aviečių arba braškių arba uogienės
40 g cukraus miltelių
170 g maskarponės
230 g grietinėlės
Įvairių uogų papuošti
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sutrupiname sausainius iki smulkių trupinių ir sumaišome su lydytu sviestu. Į juos galima įmaišyti dar truputį kakavos, kad būtų sodresnė spalva ir išraiškingesnis skonis. Trumpam atidedame į šalį.

2

Gaminame traškų sluoksnį. Kitame dubenėlyje sumaišome traškius dribsnius su riešutų pasta.

3

Elektriniu plaktuvu sumaišome maskarponę su cukraus pudra. Tada supilame grietinėlę ir įmaišome ją, kol kremas taps purus, standus.

Reklama
41011
4

Formuojame skanėstus į 4 nedidelius stiklainėlius. Pirmiausia į dugną dedame šokoladinius trupinius, juos paspaudžiame, palyginame. Tada dedame traškųjį sluoksnį, jį taip pat išlyginame. Tada karamelės sluoksnis – jos dedame tiek, kiek norisi ir kaip saldžiai mėgstate valgyti. Galite naudoti pirktinę karamelę arba pasigaminti puikaus karamelės kremo su kava. Tada maskarponės kremo eile ir dar vienas šokoladinių trupinių sluoksnis. Ant jo uždedame truputį trintų uogų ar uogienės, ant jos dar truputį maskarponės ir galiausiai viską puošiame įvairiomis šviežiomis uogomis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą