8241
Beatos virtuvė

Skumbrės sumuštinukai su obuoliais ir marinuotais agurkėliais

(0)
Porcijos: 10-12
Gaminimo laikas: 15min.
Reikės:
  • 10 riekių „Beatos virtuvės“ sumuštinių duonos
  • 1 karštai rūkytos Atlanto skumbrės be galvos
  • 1–2 saliero lapkočių
  • 1 obuolio
  • 10–15 mažų marinuotų agurkėlių
  • 3 šaukštų majonezo
  • ½ citrinos sulčių
  • šviežiai maltų pipirų
  • saujelės petražolių

Mėgstamiausias mano derinys – rūkyta žuvis ir rūgštelė. Šį įdarą galima sutrinti ir valgyti kaip užtepėlę.

Gaminame: sumuštinių duonos kraštus nuplėšiame, riekę rankomis padalijame į tris keturias dalis ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pašlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame įkaitintoje orkaitėje (190 oC) apie 10 minučių, kol gražiai apskrus.

Išimame skumbrės kaulus, nuimame odą, žuvį pirštais pasmulkiname. Saliero lapkočius nuskutame ir plonai supjaustome. Obuolį nulupame, supjaustome mažais kubeliais, agurkėlius taip pat supjaustome plonomis riekelėmis. Dedame majonezo, įspaudžiame citrinos sulčių ir išmaišome. Pagardiname šviežiai maltais pipirais.

Po šaukštelį skumbrės dedame ant paskrudintų duonos riekelių ir apibarstome smulkiai pjaustytomis petražolėmis.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.