Spausdinti

Mėgstamiausias mano derinys – rūkyta žuvis ir rūgštelė. Šį įdarą galima sutrinti ir valgyti kaip užtepėlę.

Skumbrės sumuštinukai su obuoliais ir marinuotais agurkėliais

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.

Reikės:

10 riekių „Beatos virtuvės“ sumuštinių duonos
1 karštai rūkytos Atlanto skumbrės be galvos
1–2 saliero lapkočių
1 obuolio
10–15 mažų marinuotų agurkėlių
3 šaukštų majonezo
½ citrinos sulčių
šviežiai maltų pipirų
saujelės petražolių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Sumuštinių duonos kraštus nuplėšiame, riekę rankomis padalijame į tris keturias dalis ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pašlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame įkaitintoje orkaitėje (190 oC) apie 10 minučių, kol gražiai apskrus.

2

Išimame skumbrės kaulus, nuimame odą, žuvį pirštais pasmulkiname. Saliero lapkočius nuskutame ir plonai supjaustome. Obuolį nulupame, supjaustome mažais kubeliais, agurkėlius taip pat supjaustome plonomis riekelėmis. Dedame majonezo, įspaudžiame citrinos sulčių ir išmaišome. Pagardiname šviežiai maltais pipirais.

3

Po šaukštelį skumbrės dedame ant paskrudintų duonos riekelių ir apibarstome smulkiai pjaustytomis petražolėmis.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą