8241
Beatos virtuvė

Skaniausi naminiai žuvų piršteliai

(4)
Reikės:
  • LA ESPANOLA purškiamojo ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 600 g menkės ar kitos mėgstamos žuvies filė (gali būti šaldyta ir atitirpinta)
  • 100 g džiūvėsėlių
  • 30 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto majonezo
  • 2 šaukštų miltų

Kodėl skaniausi? O todėl, kad jų sudėtyje vien tik jūsų mėgstama žuvis. Žinoma, išskyrus plonytį traškų džiūvėsėlių sluoksnį, kuris toks lengvutis ir gardus tampa net ir neverdamas aliejuje. Pakanka purškiamojo ypač tyro alyvuogių aliejaus LA ESPANOLA, kuris nepriekaištingai tolygiai padengia žuvies gabalėlius, tad kepdami orkaitėje jie tobulai apskrunda ir tampa ypač traškūs, neprisigėrę riebalų ir taip mėgstami vaikų bei paauglių. Aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus LA ESPANOLA išgaunamas tiesiogiai iš alyvuogių ir tik mechaninėmis priemonėmis.

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Skardoje lygiu sluoksniu paskleidžiame džiūvėsėlius ir pakepame apie 4 minutes, kol taps auksinės spalvos. Beriame į dubenį, o atvėsusius pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir tarkuotu kietuoju sūriu.
2. Žuvies gabalėlius nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Supjaustome norimo dydžio juostelėmis.
Kitame dubenyje kiaušinį sumaišome su majonezu, miltais, žiupsniu druskos ir trupučiu juodųjų pipirų. Į gautą masę sudedame žuvies gabalėlius ir švelniai apvoliojame, kad visi tolygiai pasidengtų. Tada po vieną gabalėlį siunčiame į džiūvėsėlių dubenį ir vėl pavoliojame, paspaudžiame ranka, kad trupiniai gerai priliptų.
3. Padidiname orkaitės kaitrą iki 200 °C, nustatome režimą su vėjeliu. Purškiamuoju LA ESPANOLA alyvuogių aliejumi tolygiai išpurškiame kiekvieną gabalėlį, orkaitės groteles ir ant jų dėliojame paruoštus kepti žuvų pirštelius. Siunčiame į orkaitę kepti 10–12 minučių.

PATARIMAS
LA ESPANOLA purškiamąjį ypač tyrą alyvuogių aliejų patogu naudoti ten, kur nesinori jausti per daug aliejaus, pvz., kepant lietinius, pakanka papurkšti keptuvę. Taip pat šis aliejus tinka, jei norite, kad kepsnys ar daržovės gražiai apskrustų, bet nepaskęstų riebaluose.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 2,50 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Egidija parašė:

    Laba diena. Noriu paklausti kodėl prieš tai džiūvėsėlius reikia paskrudinti orkaitėje? Ačiū už atsakymą.

    • Beata Nicholson parašė:

      Čia toks papildomas nebūtinas (bet pageidautinas) žingsnelis, reikalingas tam, kad džiūvėsėliai įgautų gilesnio skonio. Mat kepdami orkaitėje jau ant žuvies gabalėlio jie jau negalės tinkamai tolygiai paskrusti.

  2. Ingrida Liversidge parašė:

    Sveiki, kuo galiu pakeist majonezą? Mano vyras jo visiškai nevalgo
    Dėkui

    • Beata Nicholson parašė:

      Galite naudoti vien tik išplaktą kiaušinį arba sumaišyite jį su šaukšteliu garstyčių – bus papildomo skonio.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.