8241
Beatos virtuvė

Silkės blyneliai su kanapėmis ir krapais

(0)
Reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 100–150 g kvietinių miltų vandens
  • 2–3 šaukštų pakepintų kanapių sėklų
  • 1 saujos krapų ir dar žiupsnio papuošti
  • 150 g sūdytos silkės filė
  • aliejaus kepti

Ta pati panelė, tik kita suknelė, arba paskutinės minutės pasiūlymas – nereikia nieko rauginti,
brandinti ar kildinti. Tik kanapių sėklomis pasirūpinkite iš anksto, tai gardu ir labai lietuviška.

Gaminame:

1. Ruošiame blynų tešlą: išplakame du kiaušinius, įpilame šiek tiek vandens ir po truputį
suberiame miltus. Maišome šluotele, kol neliks gumuliukų. Tešla turi būti skystesnės
konsistencijos nei grietinė.
2. Krapus smulkiai supjaustome ir kartu su kanapėmis sudedame į tešlą. Išmaišome.
3. Silkės filė supjaustome nedideliais gabaliukais.
4. Keptuvėje įkaitiname aliejų, pilame šaukštą tešlos, uždedame du silkės gabaliukus,
apkepame iš vienos pusės, kol gražiai apskrus, apverčiame, pakepame dar kelias minutes.
Papuošiame krapais ir skrudintomis kanapėmis.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.