Spausdinti

Tai mūsų maisto redaktorės Ievos mamytės Audronės klasikinė silkė, kuri nepasiduoda naujovėms ir daugelį metų gaminama kalėdiniu laikotarpiu. Audronė yra džiovintų slyvų mėgėja, todėl ir šiame recepte slyvos dominuoja. Saldžiarūgštis padažas su džiovintomis slyvomis puikiai dera su sūria silke.

Silkei su slyvomis ir razinomis pomidorų padaže

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

6-8 silkės filė
150 g džiovintų slyvų
100 g razinų
3 svogūnų
3 šaukštų bekvapio aliejaus
apie 300 ml švelnaus pimidorų padažo
1 šaukšto acto
1 šaukšto cukraus
druskos, pipirų
petražolių, kitų žolelių papuošti
0,5-1 citrinos sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
šviežiai maltų pipirų, druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Slyvas supjaustome ketvirčiais. Slyvas ir razinas nuplauname, užmerkiame švariame vandenyje ir paliekame išbrinkti.

2

Svogūnus supjaustome kubeliais ir pakepiname aliejuje, kol suminkštės.

3

Išbrinkusius vaisius nukošiame, nusausiname ir suberiame į keptuvę, minutę pakepiname. Supilame pomidorų padažą, įpilame acto, dedame cukrų, pagardiname žiupsniu druskos ir šviežiai maltais pipirais. Patroškiname ant vidutinės kaitros apie penkias minutes, nukeliame nuo kaitros ir paliekame pernakt.

Reklama
41011
4

Kitą dieną silkę supjaustome riekelėmis, dėliojame į silkines, užklojame džiovintų vaisių apklotu ir papuošiame petražolėmis ar kitomis žolelėmis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą