8241
Beatos virtuvė

Silkė su granatais

(0)
Reikės:
  • 300–400 g silkės filė
  • 2 nedidelių svogūnų
  • 2 granatų
  • 0,5 citrinos

Silkę su granatais pamėgsta ne tie, kurie iki šiol net negalėjo pažiūrėti į jokią žuvį! Ne veltui sakoma, kad tobulumas slypi paprastume. Ruošdami šventinį stalą jau turbūt turėsite visus ingredientus savo šaldytuve, tad belieka perskaityti receptą, įsidėmėti gaminimo eigą ir pagaminti šios silkės kiek daugiau, kadangi ši greičiausiai dings nuo stalo.

Gaminame:

  1. Plonais žiedais supjaustome svogūnus, žiedus išskirstome, sudedame į indą su dangčiu (kad vėliau būtų galima uždengti).
  2. Atpjauname vieno granato trečdalį ir pasiliekame dekoruoti, iš likusių išspaudžiame sultis paprasta rankine citrusinių vaisių sulčiaspaude.
  3. Granatų sultis supilame ant svogūnų, apšlakstome citrinų sultimis – maždaug 2–3 šaukštais.
  4. Svogūnus uždengiame ir papurtome, kad sultys pasiskirstytų. Vis krestelime kas 10 minučių. Svogūnus marinuojame 40–60 minučių.
  5. Silkę supjaustome nedidelėmis juostelėmis (maždaug 1–1,5 cm), sudedame į indą. Kai svogūnai bus pasimarinavę, užpilame silkę šiuo marinatu, išdėliojame ant jos svogūnų žiedus, apibarstome likusiomis granatų sėklomis. Skanaus!

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.