Spausdinti

Silkę su granatais pamėgsta ne tie, kurie iki šiol net negalėjo pažiūrėti į jokią žuvį! Ne veltui sakoma, kad tobulumas slypi paprastume. Ruošdami šventinį stalą jau turbūt turėsite visus ingredientus savo šaldytuve, tad belieka perskaityti receptą, įsidėmėti gaminimo eigą ir pagaminti šios silkės kiek daugiau, kadangi ši greičiausiai dings nuo stalo.

Porcijos
4 asm.

Reikės:

300–400 g silkės filė
2 nedidelių svogūnų
2 granatų
0,5 citrinos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Plonais žiedais supjaustome svogūnus, žiedus išskirstome, sudedame į indą su dangčiu (kad vėliau būtų galima uždengti).

2

Atpjauname vieno granato trečdalį ir pasiliekame dekoruoti, iš likusių išspaudžiame sultis paprasta rankine citrusinių vaisių sulčiaspaude.

3

Svogūnus uždengiame ir papurtome, kad sultys pasiskirstytų. Vis krestelime kas 10 minučių. Svogūnus marinuojame 40–60 minučių.

4

Silkę supjaustome nedidelėmis juostelėmis (maždaug 1–1,5 cm), sudedame į indą. Kai svogūnai bus pasimarinavę, užpilame silkę šiuo marinatu, išdėliojame ant jos svogūnų žiedus, apibarstome likusiomis granatų sėklomis. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą