8241
Beatos virtuvė

Silkė karalienė ne pataluose, o menėje: su burokėliais, grybais ir obuoliais

(14)

Man labai patinka tradiciniai silkės patiekalai. Jų laukiu visus metus. Šis – su įprastomis „silkės pataluose“ sudedamosiomis dalimis, bet kitaip patiektas, o gardumas dar pastiprintas džiovintais obuoliais ir grybais. Paprastai, įprastai, tik dar skaniau ir gražiau.

Reikės:
  • 4 silkės filė juostelių (arba 2 neišdorotų silkių)
  • 4 burokėlių
  • 3–4 bulvių
  • 50 ml alyvuogių aliejaus kepti
  • 1 svogūno, jei mėgstate
  • saujelės džiovintų baravykų
  • saujelės džiovintų obuolių
  • saujelės džiovintų kriaušių
  • juodųjų pipirų
  • druskos
  • šlakelio citrinų sulčių
  • Žolelių majonezui:
  • saujelės krapų
  • saujelės petražolių
  • 2 šaukštų kaparėlių (galite keisti marinuotais agurkėliais)
  • 3 šaukštų majonezo

Kaip paruošti:

  1. Grybus užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
  2. Bulves su lupenomis išverdame, nusunkiame. Burokėlius taip pat išverdame arba iškepame orkaitėje.
  3. Keptuvėje ant nedidelės ugnies aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, jei jo dėsite. Į keptuvę suverčiame smulkiai    supjaustytus grybus, džiovintus obuolius ir kriaušes. (Jei pastarieji labai sausi, juos taip pat galima pamirkyti vandenyje.) Pasūdome ir pagardiname pipirais.
  4. Burokėlius nulupame ir supjaustome kubeliais. Sumaišome su atvėsusiu keptuvės turiniu, pašlakstome citrinų sultimis.
  5. Sumaišome žolelių majonezą: visas sudedamąsias dalis sudedame į virtuvinį kombainą ir sutriname iki vientisos žalsvos masės arba susmulkiname peiliu.
  6. Bulves nulupame, supjaustome riekelėmis.
  7. Ant lėkštės išdėliojame bulvių riekeles, uždedame po šaukštelį žolelių majonezo, tada burokėlių, grybų ir vaisių mišrainės, o ant viršaus – silkės gabalėlį.

Beatos virtuve_silke karaliene_kucios

Norite dar šviežesnio vaizdo? Silkę patiekite stiklinėse.

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 2.00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Vaida parašė:

    Sveika Beata, si silkes variacija labai suzavejo, noreciau gaminti kuciu vakara, bet kuo pakeisti majoneza?? kiek zinau jo negali buti ant kuciu stalo..

  2. renata parašė:

    Sveiki, kiek laiko reikia mirkinti grybus ? Aciu!

  3. Ramune parašė:

    Tikriausiai labai skanu. Deja, nei majonezu, nei juolab grietines ar liesos ar riebios, musu senoliai ant kuciu stalo niekada nevartojo. Palikim majonezus su grietinem Kaledoms. Pamirsom tikruju tradiciju prasme…

  4. Daiva parašė:

    pritariu Ramunei, manau majonezą pakeisiu aliejumi su žolelėmis, nes nebelieka įdomumo su tais visais majonezais ir liesom grietinėm. Kažkaip labai skaniai Beatos virtuvėje, bet, pastebėjom su draugėmis, kad labai daug kur majonezo kraunama. Ar čia adaptacija lietuviškam, neva, skoniui?

  5. Birutė parašė:

    kuo galima būtų galima pakeisti majonezą, jis juk kūčių stalui nelabai?

    • Beata Nicholson parašė:

      Tai kokį matcnų padažą tiesiog su garstyčiomis, aliejumi, šlakeliu medaus ir žolelėmis..

      • G parašė:

        Ar Lietuvoje yra Veganese ar kazkas panasaus? Veganiskas majonezas, bet skonis kaip tikro (netgi gardesnis, sakyciau).
        Beata, jusu sitas receptas toks paprastas bet „outside the box“ Love it! Visada pries Kaledas, pasiskaitau jusu bloga, ka naujo rekomenduojate Kuciu stalui. Sitas is kart su manim sutiko. Aciu ir linksmu svenciu! <3

  6. Laura parašė:

    Sveika Beata!

    Kadangi gyvenam kitam pusrutulyje ieškau alternatyvos silkei 😀 Radau vienintelį panašų pakaitalą ir tai būtų stiklainis marinuotų sardinių aliejuje. Iš tiesų atrodo panašiai, rodos tik spalva žuvies tamsesnė…Dabar klausimas kuo skiriasi sardinė ir silkė (sardines vs. herring)? Ar pavyktų naudoti sardines?

  7. Inga parašė:

    Manau, kam nepakanka aliejaus, tai avokadų majonezas puiki alternatyva

  8. Kristina parašė:

    Sveika Beata,

    kuo butu galima pakeisti dziovintus obuolius?

    aciu

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.