8241
Beatos virtuvė

Silkė, burokėliai ir kepti salierai su kefyro ir Chalapos paprikų padažu

(0)
Kalorijos: 437
Porcijos: 1
Reikės:
  • saujos (maždaug 25 g) gražgarsčių
  • 150 g virtų burokėlių
  • 180 g saliero šaknies (maždaug pusės gumbo)
  • druskos, pipirų
  • šlakelio citrinų sulčių
  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
  • 100 g silkės filė (maždaug 2 nedidelių juostelių)
  • Kefyro ir Chalapos paprikų padažui:
  • 100 ml kefyro
  • 8 gabaliukų marinuotų Chalapos paprikų
  • saujelės šviežių krapų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

Ar jūs irgi, kaip ir aš, silkę ir bulvę laikote senomis geromis draugėmis, kurios kartu vaikšto nuo darželio ir mokyklos laikų? Žinokite, kad rašydama šią knygą padariau šiokių tokių atradimų: panašų skonio efektą ir valgymo malonumą galima išgauti bulves pakeitus keptais salierų gumbais. Salieras yra dar viena daržovė, kurią turėtume atrasti, pamėgti ir valgyti dažniau. Ji labai aromatinga, skani ir kupina įvairiausių vitaminų bei mikroelementų.
Taigi, lengvesnė, bet vis tiek maloniai soti „bulvė + silkė“ versija.

Gaminame: salierą nulupame ir supjaustome lazdelėmis – šiek tiek didesnėmis nei tradicinės skrudintos bulvytės, nes kepdamas salieras dar susitrauks. Saliero lazdeles pašlakstome aliejumi ir citrinų sultimis. Pagardiname druska ir pipirais. Suberiame į skardą ir kepame 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.
Burokėlį ir silkę supjaustome pageidaujamo dydžio gabalėliais. Padažą greičiausia pagaminti viską susmulkinus maisto kombainu ar smulkintuvu, bet galima ir rankomis padirbėti, tereikia smulkiai supjaustyti krapus ir paprikas bei sumaišyti su likusiomis padažo dalimis.
Į lėkštę dedame gražgarstes, burokėlius, salierus ir silkę. Prieš valgydami pašlakstome padažu. Vienai porcijai naudokite du šaukštus padažo, o likusį supilkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.