Tai itin gaivūs ir šalti it ledas šaltibarščiai. Ypač tiks visiems, kurie rūpinasi kūno linijomis ar tiesiog mėgsta lengvesnius patiekalus. Žodžiu, tobulas pasirinkimas karštą vasaros dieną, kai beveik nesinori valgyt, bet norisi „kažko tokio“.
Gaminame taip: burokėlius nulupame, supjaustome kubeliais. Agurkus taip pat supjaustome kubeliais, krapus ir svogūnų laiškus susmulkiname. Ledą iki smulkių gabaliukų sutriname kokteilinėje ar trintuvu. Dedame į dubenėlius kelis šaukštus ledo, tada burokėlių ir agurkų kubelius, pabarstome smulkintomis žolelėmis, dosniai įberiame ridikėlių daigų. Užpilame šalto gaivaus „Vilkyškių“ kefyro (man ir mano komandos moterims jis pats skaniausias, todėl lengva ranka rekomenduojam). Skanaus!
Gal pasukų turit? arba galite pati pasigaminti greito kefyro, pieną sutrauks citrinos rūgštis ar actas, o natūralaus jogurto ar grietinės tikrai galima įmaišyti.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
Kuo galėčiau keisti kefyrą? Pas mus yra natūralus jogurtas ar tiktų?