8241
Beatos virtuvė

Savojinis kopūstas troškintas su grietinėle, žirneliais ir šonine

(7)
Reikės:
  • 0,5 savojinio kopūsto
  • 2 morkų
  • 100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 100 ml grietinėlės
  • 50 g rūkytos šoninės
  • 50 g sviesto
  • druskos
  • pipirų

Net jei kopūstas nebus savojinis, tai yra labai gudrus būdas ypatingai paruošti paprastą kopūstą. Kaip ir gaminant bet kurį daržovių patiekalą, svarbu neperkepti.

Gaminame:

Savojinį kopūstą smulkiai supjaustome. Morkas nuskutame ir sutarkuojame šiaudeliais arba supjaustome nedideliais pailgais gabaliukais. Šoninę susmulkiname ir suberiame į įkaitintą keptuvę, paskrudiname.

Į keptuvę su šonine įmetame sviesto, suberiame morkas ir supjaustytą kopūstą. Patroškiname apie 10 minučių, supilame grietinėlę, suberiame žirnelius ir dar viską pašildome.

_L0A0079

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Paula parašė:

    kaip spalvota ir grazu! Primena pavasari- metas svieziom darzovem ir vaisiams jau arteja! 🙂 http://enjoybypaula.wordpress.com

  2. Gitana parašė:

    ir laaaabai skanu…vakar išbandyta, super!

  3. Eglė parašė:

    Padariau šį reikalą su paprastu kopūstu. Man laaaabai patiko. Mano vyro reakcija buvo – nežinau kas čia per marmalas, bet super skanu:))

  4. Marius parašė:

    Gal žinote kur būtų galima rasti pirkti savojinį kopūstą Kaune?

  5. zivile parašė:

    Savojini kopusta kaune galite rasti IKI parduotuveje 🙂 vakar kaip tik pirkau 🙂

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.