Net jei kopūstas nebus savojinis, tai yra labai gudrus būdas ypatingai paruošti paprastą kopūstą. Kaip ir gaminant bet kurį daržovių patiekalą, svarbu neperkepti.
Savojinis kopūstas troškintas su grietinėle, žirneliais ir šonine
Reikės:
Gaminimas
Savojinį kopūstą smulkiai supjaustome. Morkas nuskutame ir sutarkuojame šiaudeliais arba supjaustome nedideliais pailgais gabaliukais. Šoninę susmulkiname ir suberiame į įkaitintą keptuvę, paskrudiname.
Į keptuvę su šonine įmetame sviesto, suberiame morkas ir supjaustytą kopūstą. Patroškiname apie 10 minučių.
Supilame grietinėlę, suberiame žirnelius ir dar viską pašildome.
kaip spalvota ir grazu! Primena pavasari- metas svieziom darzovem ir vaisiams jau arteja! 🙂 http://enjoybypaula.wordpress.com
ir laaaabai skanu…vakar išbandyta, super!
Padariau šį reikalą su paprastu kopūstu. Man laaaabai patiko. Mano vyro reakcija buvo – nežinau kas čia per marmalas, bet super skanu:))
Gal žinote kur būtų galima rasti pirkti savojinį kopūstą Kaune?
Savojini kopusta kaune galite rasti IKI parduotuveje 🙂 vakar kaip tik pirkau 🙂