Tai atgaivinanti, neapkraunanti lengva vištienos sriuba, kurią pagaminsite tikrai labai greitai. Jei turite vištienos su kaulais, dar geriau, virkite iš jo sultinį, o iš mėsos pasigaminkite enčiladas ar troškinį.
Pavasarinė vištienos sriuba
Reikės:
Gaminimas
Morką nuskutame ir supjaustome kubeliais. Poro šviesiąją dalį supjaustome plonais pusžiedžiais. Susmulkiname česnakus. Į puodą įdedame gabalėlį sviesto ir įpilame šlakelį aliejaus. Suberiame morkas ir porus, maišydami lengvai pakepiname, kol daržovės pradės minkštėti. Suberiame česnakus ir juos truputį pašildome, kol paskleis aromatą.
Supilame vištienos sultinį, suberiame kruopas ir verdame, kol morkos ir kruopos suminkštės. Pasūdome ir pagardiname pipirais. Cukiniją supjaustome kubeliais ir suberiame ją į bebaigiančią virti sriubą – cukinijai užteks vos 2 minučių.
Išjungiame kaitrą ir suberiame šaldytus žirnelius, virtos vištienos gabaliukus. Įtarkuojame truputėlį citrinos žievelės, įpilame maždaug 2 šaukštus citrinų sulčių. Paragaujame, ar netrūksta druskos arba rūgštelės. Patiekdami pabarstome smulkintais šviežiais bazilikais.
Labai skaniai atrodo sriuba, bet nėra parašyta keliems asmenims gausis iš šių produktų gal dviem?Aš dabar gyvenu vokietijoje, valgome tryse, gaminu maistą. Kaip žinia, šioje šalyje du kartus nevalgo to pačio maisto, todėl reikia tiksliai žinoti kiek teks išmesti,jei bus netikslu.Beje daugelyje receptų nėra parašytos porcijų kiekis.PVZ pyragas-kiek porcijų gaunasi?
tobulas pasirinkimas esant svieziu darzoviu! isbandziau ir dar draugems parekomendavau 🙂 tokia lengva gaivi.. mmmm!
Labai skani sriuba!!! Gaminau be žirnelių, nes neturėjau, ir dėjau makaronus vietoj kruopu.
Ačiū už receptą. Einu dabar gamint draugės šeimai, įdomu, kaip juos sužavėsiu