Spausdinti

Jau seniai nerašiau blog‘o, bet dabar jau pasiekiau tokį lygį, kad nieko negaliu toliau daryti, kol neįdėsiu kokio naujo įrašo, visaip galvojau, ką čia mestelėti, nes prifotografuoju tai nemažai, tik kad po to vis nusėda dulkėm. Tai štai atradau sausainius, kuriuos kepiau prieš keletą savaičių. Sausainiai yra sausainiai, todėl jų receptą ir mesteliu.

Mano Tomas sako, kad aš sausainių kepti nemoku ir, anot jo, geriausiai sausainius kepa jis, tiksliau kepė, kai jam buvo 10 metų pagal kažkokį slaptą receptą, kurio man niekaip neduoda… Tai va, svarbu pabumbėti. Linkiu sau mažiau bumbėti ir daugiau dirbti, jūs sau taip pat ko nors pasilinkėkite. Gero savaitgalio ir kad daug visokių stebuklingų ir svarbių minčių ateitų…

 

 

 

Sausainiai su riešutais ir šokoladu

0
komentarai
4
Porcijos
2 asm.

Reikės:

80 g braziliškų riešutų
300 g miltų
100 g šokolado gabaliukų
150 g sviesto
250 g cukraus
1 kiaušinio
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų aliejaus
2 šaukštų grietinės
Žiupsnelio druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Minkštą sviestą ir cukrų išplakame mikseriu iki baltumo.

2

Atskirai suplakame kiaušinį su grietine ir druska bei supilame į sviesto ir cukraus kremą, įpilame aliejaus ir plakame kol masė taps minkštu, puriu kremu.

3

Persijojame miltus kartu su kepimo milteliais ir sumaišome su anksčiau pasiruošta bendra mase.

4

Sudedame šiek tiek kapotus riešutus ir šokoladą.

5

Iš tešlos (kuri turėtų būti pakankamai minkšta, bet šiek tiek kietesnė nei pyrago) rankomis formuojame rutuliukus, dedame ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Rutuliukus paspaudžiame šakute (kad šiek tiek susiplotų) ir kepame 12 minučių 170 C orkaitėje.

Ingredientai
Patarimas

Gerų, skanių, minkštų sausainių paslaptis – neperkepti, tiksliau, beveik nedakepti (atsiprašome kalbininkų už šį „neda-„), traukti, kol jie dar visai minkšti, nes sukietės vėsdami.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą