8241
Beatos virtuvė

Salotos su braškėmis ir ožkų sūriu

(0)
Reikės:
  • ožkų sūrio (tinkamiausias minkštas, bet ne tepamas)
  • dviejų didelių saujų braškių
  • 100 g špinatų lapų
  • saujos šilauogių
  • saujos lukštentų pistacijų (arba jūsų mėgstamo sėklų mišinio)
  • Marinatui:
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto balzaminio acto
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Įsisiūbavus braškių sezonui man vis norisi šias uogas derinti su nesaldžiais patiekalais. Šiame recepte tą ir padariau: pamarinuotas braškes suporavau su šviežiu lietuvišku ūkininkų Valdo ir Rasos (gal pamenate juos iš „Beatos virtuvės“ pavasario numerio) ožkų sūriu. Galite naudoti parduotuvėse randamą ožkų sūrį.

Nepatingėkite pamarinuoti braškių – nustebsite, kaip įdomiai pasikeis jų skonis. O marinatas, kurį pasiruošite, taps jūsų salotų užpilu. „Ožka braškyne“ – taip galite pakrikštyti šias gaivias vasariškas salotas.

Gaminame:

  1. Pirmiausia pasiruošiame braškių marinatą – visas sudedamąsias dalis sumaišome dubenėlyje. Į paruoštą marinatą beriame supjaustytas braškes, išmaišome, kad visi gabalėliai juo pasidengtų. Taip paruoštas braškes pusę valandos paliekame pasimarinuoti.
  2. Kai braškės jau paruoštos, jų marinatą užpilame ant špinatų ir gerai išmaišome.
  3. Į didelę lėkštę dedame marinatu padengtus špinatus, ant jų – braškes, sūrio gabalėlius, šilauoges.
  4. Truputį pasmulkiname ir sausoje keptuvėje pakepiname pistacijas (arba sėklas), kad paskrustų. Apibarstome salotas.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.