Spausdinti

Įsisiūbavus braškių sezonui man vis norisi šias uogas derinti su nesaldžiais patiekalais. Šiame recepte tą ir padariau: pamarinuotas braškes suporavau su šviežiu lietuvišku ūkininkų Valdo ir Rasos (gal pamenate juos iš „Beatos virtuvės“ pavasario numerio) ožkų sūriu. Galite naudoti parduotuvėse randamą ožkų sūrį.

Nepatingėkite pamarinuoti braškių – nustebsite, kaip įdomiai pasikeis jų skonis. O marinatas, kurį pasiruošite, taps jūsų salotų užpilu. „Ožka braškyne“ – taip galite pakrikštyti šias gaivias vasariškas salotas.

 

Salotos su braškėmis ir ožkų sūriu

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Salotoms:

ožkų sūrio (tinkamiausias minkštas, bet ne tepamas)
dviejų didelių saujų braškių
100 g špinatų lapų
saujos šilauogių
saujos lukštentų pistacijų (arba jūsų mėgstamo sėklų mišinio)

Marinatui:

1 šaukšto medaus
1 šaukšto balzaminio acto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pirmiausia pasiruošiame braškių marinatą – visas sudedamąsias dalis sumaišome dubenėlyje. Į paruoštą marinatą beriame supjaustytas braškes, išmaišome, kad visi gabalėliai juo pasidengtų. Taip paruoštas braškes pusę valandos paliekame pasimarinuoti.

2

Kai braškės jau paruoštos, jų marinatą užpilame ant špinatų ir gerai išmaišome.

3

Į didelę lėkštę dedame marinatu padengtus špinatus, ant jų – braškes, sūrio gabalėlius, šilauoges.

Reklama
41011
4

Truputį pasmulkiname ir sausoje keptuvėje pakepiname pistacijas (arba sėklas), kad paskrustų. Apibarstome salotas.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą