8241
Beatos virtuvė

Saldžios bulvės, špinatų ir fetos vokeliai

(2)

Skanu ir karštas, ir šaltas.

Reikės:
  • Filo tešlos, bet tiks ir paprasta šaldyta bemielė
  • Kelių saldžių bulvių
  • Poro
  • Feta sūrio
  • Kreminio sūrio
  • Trupučio sviesto
  • 2 saujų špinatų
  • 1 saujos žalių alyvuogių
  • Džiovinto raudonėlio, čiobrelio, druskos, pipirų

 

Aš naudojau čia, kur nuotraukoje, filo tešlą, bet kadangi LT tokios tešlos nėra, tai tiks ir sluoksniuota bemielė, nes su ja lygiai taip pat puikiai išeina viskas.

 

Kaip paruošti:

  1. Bulves iškepam orkaitėje, kad būtų minkštos.
  2. Keptuvėje su trupučiu sviesto pakepinam žiedeliais supjaustytą porą. Kai šis minkštas, metam pora saujų špinatų, palaukiam, kol jie suvys… Čia tik minutės reikalas… Ir viskas – nuimam keptuvę nuo ugnies.
  3. Dabar gerai būtų palaukt, kol truputį praauš keptuvės turinys, tai geriausia viską perdėti į pusdubenį. Tada ten dar įdėti porą šaukštų kreminio sūrio ir porą šaukštų fetos, saują riebių žalių alyvuogių, taip pat džiovinto raudonėlio ir truputį čiobrelio, druskos ir pipirų. Turi būti pakankamai stipraus skonio viskas. Nes saldi bulvė bus nesūdyta.
  4. Tešlą iškočioti, supjaustyti stačiakampiais. Keptą bulvę padalinti į keturias dalis. Ant tešlos vienos pusės dėti špinatų ir sūrio mišinį, tada saldžios bulvės gabalą, uždengti kita dalimi tešlos, padaryti trikampius ar ką tik norit… ir iškepti.

Skanu ir karštas, ir šaltas…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Asta parašė:

    Beata,
    filo tešlos Lietuvoje tikrai yra! Ir ne tik jos 🙂 visokių kitokių irgi. Aš asmeniškai perku Prismoje, bet esu mačiusi ir kitose parduotuvėse.

  2. Linda parašė:

    Sveiki,
    o kas yra kreminis sūris? Philadelphia tipo? Aš visiška naujokė virtuvėje, tai kyla įvairiausi klausimai 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.