8241
Beatos virtuvė

Šaldytos žuvies pyragas

(0)
Reikės:
  • 1 poro
  • aliejaus
  • 300 g šaldytų žirnelių
  • 400 g šaldytų žiedinių kopūstų
  • 300 g šaldytos atitirpintos baltos žuvies (menkės, lydekos, sterko)
  • 300 g šaldytų atitirpintų smulkių krevečių
  • 300 g šaldytos atitirpintos raudonos žuvies (lašišos, upėtakio)
  • skysto daržovių sultinio MAGGI
  • 100 ml grietinėlės
  • 50 g sviesto
  • 2 kupinų šaukštų miltų
  • 900 g bulvių
  • 70 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 3–4 šaukštų pieno
  • aliejaus
  • druskos
  • saujos džiūvėsėlių viršui pabarstyti (nebūtina)

Tai patiekalas, kuriam tikrai turėtų atsirasti vietos ant jūsų šventinio stalo, ypač jei artimųjų rate yra nemėgstančių mėsos. Purus bulvių košės patalėlis globoja labai gardų, turtingą žuvies ir daržovių troškinį – nežinodamas nė nepamanytum, kad visos gėrybės atkeliavo ne iš kur kitur, o iš šaldiklio! Viską į gardžią visumą sujungs grietinėlė ir skystas daržovių sultinys MAGGI. Beje, atidarius, šio ilgai virto sultinio koncentrato nebūtina sunaudoti viso iškart, šaldytuve jis gali budėti ilgiau nei savaitę.

Pasūdytame vandenyje išverdame bulves. Nupilame vandenį ir paliekame nugaruoti.
Erdvioje keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir jame pakepiname pusžiedžiais supjaustytą porą, kol suminkštės. Tada į keptuvę siunčiame žiedinius kopūstus (prieš tai žiedynus pasmulkiname ir nuspaudžiame vandens perteklių), pagardiname druska ir kepame dar 3 minutes.
Atšildytą žuvį nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome vienodo dydžio kubeliais. Paruošiame daržovių sultinį. Karštame vandenyje (reikės maždaug 500 ml) ištirpiname 2 šaukštelius skysto sultinio MAGGI.
Į keptuvę dedame 50 g sviesto. Jam ištirpus suberiame miltus, maišydami minutėlę pakepame. Tada supilame visą sultinį, grietinėlę ir paverdame kelias minutes, kol sutirštės. Galiausiai į puodą suberiame žirnelius, žuvį, krevetes ir išmaišome.
Įkaitiname orkaitę iki 200 °C. Erdvų kepimo indą ištepame riebalais ir į jį sukrečiame visą puodo turinį. Indo sklidinai nepripildome – turi likti bent dviejų pirštų pločio kraštelis bulvių košės kepurei.
Virtas bulves sutriname su sviestu, pienu ir kiaušiniu, pagardiname druska. Bulvių košę šaukštais krauname ant pyrago viršaus, palyginame, kad uždengtų visą. Kepame apie 30–40 minučių, kol krašteliuose ims matytis burbuliuojantis įdaras. Praėjus pusei kepimo laiko, ant košės viršaus galima užbarstyti saują džiūvėsėlių – paskrudę jie suteiks ypatingo traškumo.

PATARIMAS
Vietoj šviežios žuvies rinkitės pigesnę šaldytą ir kepkite nuostabų žuvies pyragą. Šiam patiekalui sėkmingai sunaudosite ir tokius šaldiklio likučius kaip jūrų gėrybės ar šaldytos daržovės.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.