Spausdinti

Tai patiekalas, kuriam tikrai turėtų atsirasti vietos ant jūsų šventinio stalo, ypač jei artimųjų rate yra nemėgstančių mėsos. Purus bulvių košės patalėlis globoja labai gardų, turtingą žuvies ir daržovių troškinį – nežinodamas nė nepamanytum, kad visos gėrybės atkeliavo ne iš kur kitur, o iš šaldiklio! Viską į gardžią visumą sujungs grietinėlė ir skystas daržovių sultinys MAGGI. Beje, atidarius, šio ilgai virto sultinio koncentrato nebūtina sunaudoti viso iškart, šaldytuve jis gali budėti ilgiau nei savaitę.

 

Šaldytos žuvies pyragas

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Reikės:

1 poro
aliejaus
300 g šaldytų žirnelių
400 g šaldytų žiedinių kopūstų
300 g šaldytos atitirpintos baltos žuvies (menkės, lydekos, sterko)
300 g šaldytų atitirpintų smulkių krevečių
300 g šaldytos atitirpintos raudonos žuvies (lašišos, upėtakio)
skysto daržovių sultinio MAGGI
100 ml grietinėlės
50 g sviesto
2 kupinų šaukštų miltų
900 g bulvių
70 g sviesto
1 kiaušinio
3–4 šaukštų pieno
aliejaus
druskos
saujos džiūvėsėlių viršui pabarstyti (nebūtina)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pasūdytame vandenyje išverdame bulves. Nupilame vandenį ir paliekame nugaruoti.

2

Erdvioje keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir jame pakepiname pusžiedžiais supjaustytą porą, kol suminkštės. Tada į keptuvę siunčiame žiedinius kopūstus (prieš tai žiedynus pasmulkiname ir nuspaudžiame vandens perteklių), pagardiname druska ir kepame dar 3 minutes.

3

Atšildytą žuvį nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome vienodo dydžio kubeliais. Paruošiame daržovių sultinį. Karštame vandenyje (reikės maždaug 500 ml) ištirpiname 2 šaukštelius skysto sultinio MAGGI.

4

Į keptuvę dedame 50 g sviesto. Jam ištirpus suberiame miltus, maišydami minutėlę pakepame. Tada supilame visą sultinį, grietinėlę ir paverdame kelias minutes, kol sutirštės. Galiausiai į puodą suberiame žirnelius, žuvį, krevetes ir išmaišome.

5

Įkaitiname orkaitę iki 200 °C. Erdvų kepimo indą ištepame riebalais ir į jį sukrečiame visą puodo turinį. Indo sklidinai nepripildome – turi likti bent dviejų pirštų pločio kraštelis bulvių košės kepurei. Virtas bulves sutriname su sviestu, pienu ir kiaušiniu, pagardiname druska. Bulvių košę šaukštais krauname ant pyrago viršaus, palyginame, kad uždengtų visą. Kepame apie 30–40 minučių, kol krašteliuose ims matytis burbuliuojantis įdaras. Praėjus pusei kepimo laiko, ant košės viršaus galima užbarstyti saują džiūvėsėlių – paskrudę jie suteiks ypatingo traškumo.

Ingredientai
Patarimas

Vietoj šviežios žuvies rinkitės pigesnę šaldytą ir kepkite nuostabų žuvies pyragą. Šiam patiekalui sėkmingai sunaudosite ir tokius šaldiklio likučius kaip jūrų gėrybės ar šaldytos daržovės.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą