8241
Beatos virtuvė

Saldus žaliasis karis su vištiena

(0)
Reikės:
  • 1 šaukšto žalio kario pastos
  • 2 šaukštų neutralaus aliejaus
  • 300 g vištienos krūtinėlės
  • 0,5 brokolio
  • 200 g šaldytų žaliųjų pupelių
  • kelių saujų šaldytų žaliųjų žirnelių
  • žalios aitrosios paprikos (nebūtina)
  • 1 cukinijos
  • 2 skardinių (apie 750 ml) kokosų pieno
  • 3 Kafiro žaliųjų citrinų lapelių
  • 2 citrinžolių lapų
  • 1 šaukšto žuvies padažo
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • saujos bazilikų lapelių
  • jazminų ryžių patiekti

Toks gardus, kad vos suvalgius norisi vėl jį gaminti. Galima ruošti su krevetėmis, kiauliena ar jautiena. Patiekite su ryžiais arba ryžių makaronais.

Ryžius išverdame vadovaudamiesi nurodymais ant pakuotės. Didelėje ir gilioje keptuvėje ar didesniame puode įkaitiname aliejų ir kelias minutes pakepiname žaliojo kario pastą, kol ji paskleis aromatą.

Supilame kokosų pieną ir kelias minutes patroškiname, kol masė pradės tirštėti.  Sudedame žaliųjų citrinų lapelius ir citrinžoles, troškiname ant vidutinės kaitros. Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į keptuvę ar puodą su kokosų pienu. Išmaišome.

Daržoves supjaustome kubeliais, taip pat suverčiame į keptuvę ar puodą. Užpilame žuvies padažo, pabarstome cukrumi, išmaišome ir patroškiname 5-7 minutes. Nukeliame nuo ugnies, pabarstome smulkintais bazilikais ir patiekiame su jazminų ryžiais.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.