Spausdinti

Šį ryžių pudingo ir varškės apkepą labai mėgsta Izabelė. Nes jis pats skaniausias pasaulyje.

Ryžių pudingo ir varškės apkepas

0
komentarai
11
Porcijos
8 asm.

Ryžių pudingui:

1 litro pieno
200 g apvalių ryžių
1 cinamono lazdelės
1/2 vanilės ankšties
kelių gvazdikėlių

Varškės apkepui:

5 kiaušinių
5 šaukštų rudojo cukraus
500 g 9% riebumo varškės
sviesto skardos ištepimui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Užverdame pieną, sudedame prieskonius ir tada – ryžius. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame puodą stovėti keletui valandų arba per naktį. Nebūtina ryžių mirkyti, bet kitaip labai ilgai reikės stovėti prie puodo ir maišyti, kol išvirs.

2

Kai ryžiai išbrinks, verdame ant nedidelės ugnies ir vis maišome. Reikia, kad ryžiai beveik pasileistų ir susiurbtų visą pieną. Tada išimame prieskonius ir paliekame ryžių pudingą atvėsti.

3

Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Elektriniu plaktuvu iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus ir trumapm atidedame į šalį.

Reklama
41011
4

Tuo pačiu plaktuvu maišome kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė pabals. Tada sudedame varškę, atvėsusį ryžių pudingą ir gerai viską išsukame. Švelniai įmaišome kiaušinių baltymus į varškės ir ryžių masę.

5

Viską sukrečiame į sviestu pateptą kepimo indą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minuičų.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. laba diena,

    sakykit o galbūt tiktu jau paruoštas ryžių pudingas kurį galima įsigyti skardinėse parduotuvėje?

  2. Laba diena,labai noreciau pasigaminti si apkepa,bet sunus elergiskas kiausiniu baltymui. Gal galima butu tarkim deti viena kiausini ir 4 trynius. Ka patartumet?

  3. Sveiki, bandžiau Jūsų ryžių pudingą labai, labai patiko, bet norisi greitesnio finalo, sakykit o gal nesugadintu skonio gaminant ne iš ryžių o iš ryžių dribsnių?

  4. Siandien gaminau, labai skanus gavosi!rekomenduociau dar padaziuka:uzkaitinti sviesta, piena, iberti cukraus,vaniles, aguonu ir truputeli miltu,kad sutirstetu.

Rašyti komentarą