8241
Beatos virtuvė

Ryžių pudingo ir varškės apkepas

(11)
Reikės:
  • Ryžių pudingui:
  • 1 litro pieno
  • 200 g apvalių ryžių
  • 1 cinamono lazdelės
  • 1/2 vanilės ankšties
  • kelių gvazdikėlių
  • Varškės apkepui:
  • 5 kiaušinių
  • 5 šaukštų rudojo cukraus
  • 500 g 9% riebumo varškės
  • sviesto skardos ištepimui

  1. Užverdame pieną, sudedame prieskonius ir tada – ryžius. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame puodą stovėti keletui valandų arba per naktį. Nebūtina ryžių mirkyti, bet kitaip labai ilgai reikės stovėti prie puodo ir maišyti, kol išvirs.
  2. Kai ryžiai išbrinks, verdame ant nedidelės ugnies ir vis maišome. Reikia, kad ryžiai beveik pasileistų ir susiurbtų visą pieną. Tada išimame prieskonius ir paliekame ryžių pudingą atvėsti.
  3. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Elektriniu plaktuvu iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus ir trumapm atidedame į šalį.
  4. Tuo pačiu plaktuvu maišome kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė pabals. Tada sudedame varškę, atvėsusį ryžių pudingą ir gerai viską išsukame. Švelniai įmaišome kiaušinių baltymus į varškės ir ryžių masę.
  5. Viską sukrečiame į sviestu pateptą kepimo indą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minuičų.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Monika parašė:

    laba diena,

    sakykit o galbūt tiktu jau paruoštas ryžių pudingas kurį galima įsigyti skardinėse parduotuvėje?

  2. aukse parašė:

    Laba diena,labai noreciau pasigaminti si apkepa,bet sunus elergiskas kiausiniu baltymui. Gal galima butu tarkim deti viena kiausini ir 4 trynius. Ka patartumet?

    • Beata Nicholson parašė:

      Taip, miela Aukse, naudokite keturis trynius ir vieną kiaušinį, arba vietoj kiaušinio baltymo tinka labai avinžirnių skystis (konservuotose būna arba jų nuoviras, jei verdate namusoe), skystis labai gerai išsiplaka ir pakeičia kiaušinio baltymą.

  3. Adėlė parašė:

    Sveiki, bandžiau Jūsų ryžių pudingą labai, labai patiko, bet norisi greitesnio finalo, sakykit o gal nesugadintu skonio gaminant ne iš ryžių o iš ryžių dribsnių?

  4. Sima parašė:

    Sveiki,o ar butu galima pakeist piena kažkuo kitu,ar tiktu avižu pienas nes kitokio negaliu vartot.

  5. Rasa parašė:

    Laba diena noriu paklausti ar sis receptas tinka multivarkos puode?

  6. Sarune parašė:

    Siandien gaminau, labai skanus gavosi!rekomenduociau dar padaziuka:uzkaitinti sviesta, piena, iberti cukraus,vaniles, aguonu ir truputeli miltu,kad sutirstetu.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.