Spausdinti

Anglai vadina ryžių pudingu. Na, čia toks gi visai klasikinis, paprastutis saldus patiekalas.

 

Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 litro pieno
apie 120 g ryžių (apie 5 vidutinio kupinumo šaukštų)
2-3 šaukštų cukraus
cinamono lazdelės
kardamono vienos žalios ankštelės
trupučio muskato
arba vietoj visų šitų išvardintų - vanilės azdelę, visą, perpjautą per pusę
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Gamybos būdas I:

1

Užvirinti pieną, sudėti prieskonius ir tada dėti ryžius.

2

Nukelti nuo ugnies ir palikti puodą stovėt kol grįšit iš darbo. Žodžiu, keletui valandų, aišku, nebūtina čia jų mirkyti, bet kitaip labai labai ilgai reikės stovėt prie puodo ir maišyt, kol išvirs.

3

Po kelių valandų, kai jau ryžiai pamirko (galima ir per naktį) – virti virti virti virti ant nedidelės ugnelės, pačios mažiausios pasaulyje ir vis maišyti, nes tikslas – kad visi ryžiai beveik pasileistų ir tas niekingas šimtas gramų užpildytų visą litrą pieno…

Reklama
41011
4

Pabaigoje išimti prieskonius, įdėti cukraus.

Gamybos būdas II:

1

Pieną užvirti ant viryklės, sudėti cukrų, prieskonius, ryžius.

2

Puodą uždengti ir „pašauti“ į orkaitę vidutinio karštumo (150 C). Palikti ten tą puodą mažiausiai porai valandų. Kai atidengsit puodą po tų dviejų valandų, tai viskas bus suvirę į tirštoką, apskrudusiais kraštais ir su „dangteliu“ masę.

Ingredientai
Patarimas

Jei norisi, galima šlakelį grietinėlės įpilti arba pienu praskiesti, jei per tiršta atrodo. Man skaniausia yra karštas šitas pudingėlis. Skanu su visokiausiais vaisiais, kad ir šaldytomis braškėmis… O va, pvz., jei šaltas tas pudingas, tai labai niam niam su grūdėta varške permaišyti. Va, prašau – ir pusryčiai, ir vakarienė, ir į darbą galima neštis, su grūdėta varške valgyti ir vaikams duoti vietoj tų brangių ir konservinių pirktinių. Kainuoja centus, o rezultatas – puikus

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Gyvenam Norvegijoje, o čia labai populiarus šis desertas. Tad pabandžiau pagaminti pagal tavo receptą. Labai labai skanu ir toks pat kaip parduotuvėse (tik be konservantų ir visokių kitokių blogių…). Tik aš dar kitaip pagreitinau gamybą 🙂 Palaikiau apipiltus ryžius, o paskui sumaliau su blenderiu. Gamyba pagreitėjo pusvalandžiu, o skonis visai nenukentėjo. Ačiū 🙂

  2. Pamačiau Lidl parduotuvėje prierašą- ryžiai pudingui. Bandysiu su jais gaminti.

  3. Pamačiau Lidl parduotuvėje prierašą- ryžiai pudingui. Bandysiu su jais gaminti.

  4. Labas! O ar pavyktu padaryti su sojos pienu? Ar kuo kitu galima pakeisti piena? Kokosu pieno taip pat negaliu naudoti…

Rašyti komentarą