Spausdinti

Bolivinių balandų ir avokado sąjunga tokia stipri, kad sotumui užtikrinti nereikia nei mėsos, nei žuvies, bet man taip patinka rūkyta vištiena, kad nesusilaikiau jos čia neįkomponavusi. Be to, skoniai labai dera. Jei ir jums norėsis gabalėlio mėsos, salotas gaminkite su orkaitėje ar keptuvėje kepta vištiena arba kalakutiena.
Bolivines balandas galite išsivirti iš vakaro. Uždarytos indelyje jos kelias dienas puikiai išsilaikys šaldytuve. Apelsinas gaiviai nuteikia ir saulėtas dienas primena.

 

 

Rūkytos vištienos, avokadų ir bolivinių balandų salotos su apelsinais

0
komentarai
0
Porcijos
1 asm.
Gaminimo laikas
15 min.

Salotoms

50 g virtų bolivinių balandų (maždaug 30 g nevirtų)
1 apelsino
1 mažo avokado (arba 0,5 didelio)
6 pomidoriukų
30 g salotų lapų
80 g rūkytos arba keptos vištienos
1 šaukšto migdolų riekelių
druskos, pipirų
Padažui:

Padažui

1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
1 šaukšto citrinų sulčių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pagal nurodymus ant pakuotės išverdame bolivines balandas. Rekomenduoju
virti daugiau ir laikyti šaldytuve kitam kartui.

2

Salotas nuplauname, nusausiname ir suplėšome. Avokadą perpjauname pusiau, išimame kaulą ir dideliu šaukštu išskobiame, tarsi iškabiname minkštimą. Avokado puseles supjaustome riekelėmis.

3

Apelsiną gerai nuplauname ir nupjaustome žieveles, kartu pašalindami ir baltąją jų dalį. Supjaustome stambiais gabalais. Sumaišome su kruopomis. Supjaustome ar suplėšome vištieną.

Reklama
41011
4

Į lėkštę ar indelį dedame salotas, suberiame bolivines balandas su apelsinais, suguldome avokadus, pomidoriukus (aš jų nepjaustau, nes iš apelsino išteka pakankamai sulčių) ir vištieną.

5

Sumaišome citrinų sultis su aliejumi ir atidedame, kol valgysime salotas. Prieš valgydami pagardiname jas druska (iš anksto nesūdykite, nes salotos labai pavandenys), pipirais ir pašlakstome padažu.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą