Spausdinti

Oi, šiose salotose sudėti mano mėgstamiausi dalykai, ir šitų salotų grožis ir intensyvumas yra nuginkluojantis. Rugius čia tiesiog išviriau, juos nusipirkau didelėje visokiausių gėrybių parduotuvėje Vilniuje. Taigi iš jų nebūtinai tik duoną kepti galima – išvirus jie virsta skaniom kruopom, kurios panašios šiek tiek į perlines, bet turi daug daugiau skaidulų ir naudingų medžiagų, žodžiu – sveikos ir naudingos mums. Toliau burokėliai – juos iškepiau taip: plonai supjausčiau ir pašoviau maždaug pusvalandžiui į orkaitę pašlakstytus aliejumi, balzaminiu actu ir druska. Tiesa, jei būtų vasara ir trauktume juos iš dirvos čia pat mažus, tai jau tikrai nekepčiau. Žalumui – špinatai, kurių ir gilią žiemą yra Lietuvoje užaugintų, juos galima keisti bet kokiais kitais salotų lapais. O skonio gelmei, sūrumui ir rūgštumui – marinuotos kaparių uogos, ne mažučiai kaparėliai, o dideli kapariai su sėklytėmis viduje, aš visada jų turiu šaldytuve. Va štai tokios pavasarį kviečiančios ir pilvui draugiškos salotos.

Rugių, špinatų ir keptų burokėlių salotos su kaparių uogomis

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Salotoms:

100-150 g ekologiškų rugių
150 g špinatų
4 nedidelių burokėlių
1 šaukšto aliejaus
1 šaukšto balzaminio acto
Saujos kapario uogų
Druskos

Užpilui:

2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto citrinos sulčių
Trupučio citrinos žievelės tarkių
1 mažo šaukštelio medaus arba agavos sirupo.
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Burokėlius supjaustome plonai ir, pašlakstę aliejumi ir balzaminiu actu bei trupučiu druskos, šaunam į karštą 200 C orkaitę kepti. Pusvalandžio ar dar mažiau pakanka, kad visai maloniai iškeptų.

2

Rugius pamerkiam, jei yra galimybė, per naktį. Ryte užpilam nauju vandeniu ir išverdam. Virti reikia apie pusvalandį, kad grūdai būtų minkšti, išpampę, bet dar kandami. Taigi, nepervirkite iki košės, vis patikrinkite kaip jiems sekasi.

3

Padažui sumaišome citrinų sultis su medumi ir žiupsneliu druskos, tada įpilame aliejų.

Reklama
41011
4

Špinatus nuplauname ir nusausiname. Permaišome rugių kruopas su špinatais ir keptais burokėliais ir pabarstome kaparių uogom truputį supjaustytom. Palaistome užpilu.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą