8241
Beatos virtuvė

Rugių, špinatų ir keptų burokėlių salotos su kaparių uogomis

(0)
Porcijos: 2-4
Gaminimo laikas: 30min.
Reikės:
  • 100-150 g ekologiškų rugių
  • 150 g špinatų
  • 4 nedidelių burokėlių
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 1 šaukšto balzaminio acto
  • Saujos kapario uogų
  • Druskos
  • Užpilui:
  • 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • Trupučio citrinos žievelės tarkių
  • 1 mažo šaukštelio medaus arba agavos sirupo.

  1. Burokėlius supjaustome plonai ir, pašlakstę aliejumi ir balzaminiu actu bei trupučiu druskos, šaunam į karštą 200 C orkaitę kepti. Pusvalandžio ar dar mažiau pakanka, kad visai maloniai iškeptų.
  2. Rugius pamerkiam, jei yra galimybė, per naktį. Ryte užpilam nauju vandeniu ir išverdam. Virti reikia apie pusvalandį, kad grūdai būtų minkšti, išpampę, bet dar kandami. Taigi, nepervirkite iki košės, vis patikrinkite kaip jiems sekasi.
  3. Padažui sumaišome citrinų sultis su medumi ir žiupsneliu druskos, tada įpilame aliejų.
  4. Špinatus nuplauname ir nusausiname. Permaišome rugių kruopas su špinatais ir keptais burokėliais ir pabarstome kaparių uogom truputį supjaustytom. Palaistome užpilu.

Paruošta.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3.33 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.