Spausdinti

Štai tie pyragaičiai, kurių nuotraukos apskriejo internetą ir sulaukė neįtikėtinos šlovės socialiniuose tinkluose. Ir tikrai ne be reikalo – minkštutėlė sviestinė bandelė įdaryta saikingai saldžiu avietiniu maskarponės kremu. Kas gali būti geriau? Šios bandelės truputį primena spurgą su kremu, tik pagaminti jas galima kur kas paprasčiau ir greičiau, mat nereikia virti aliejuje. Kadangi nėra pernelyg saldžios, pačioje pabaigoje bandelės gardinamos dosniu cukraus miltelių sluoksniu, kad būtų dar gražesnės ir skanesnės. Štai čia į pagalbą ateina nepamainomi DANSUKKER cukraus milteliai, kurie niekad nenuvilia – nesušoka į gabalus ir desertus padengia tobulai lygiu, lengvu sniegeliu.

Romietiškos bandelės Maritozzi su avietėmis

0
komentarai
0
Porcijos
16 asm.

Reikės:

80 g ekologiško baltojo cukraus „Panevėžio Plius“
500 g miltų
60 g minkšto sviesto
250 ml pieno
2 kiaušinių
1 kiaušinio trynio
1 šaukštelio druskos
7 g sausų mielių
1 kiaušinio bandelėms aptepti
500 g maskarponės
300 ml plakamosios grietinėlės
4–5 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių ir dar trupučio papuošti
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
500 g aviečių
5 šaukštų ekologiško cukraus „Panevėžio plius“
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Dubenyje sumaišome miltus su druska. Nedideliame prikaistuvyje užkaičiame pieną su ekologišku cukrumi „Panevėžio Plius“. Neužverdame, tik pakaitiname iki kūno temperatūros. Į pieną suberiame mieles, išmaišome. Ten pat įmušame kiaušinius ir trynį, lengvai išplakame.

2

Elektriniu maišytuvu arba ranka maišydami miltus palengva į juos supilame pieno ir kiaušinių plakinį. Elektriniu maišytuvu minkome apie 5 minutes, kol neliks sausų miltų.

3

Minkydami po nedidelį gabalėlį sudedame minkštą kambario temperatūros sviestą. Elektriniu maišytuvu darbuojamės dar apie 10 minučių, kol visas sviestas tolygiai pasiskirstys, o tešla taps lygi, blizgi ir elastinga. Dubenį su tešla uždengiame rankšluosčiu ir statome pakilti apie 60–90 minučių arba į šaldytuvą pernakt.

Reklama
41011
4

Kiek daugiau nei pusę aviečių ir ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“ suberiame į prikaistuvį. Užkaičiame, šakute truputį patriname uogas ir užverdame. Leidžiame paburbuliuoti, kol visos uogos pratrūks ir dalis vandens nugaruos. Tai truks apie 10 minučių. Išvirusias uogas perpilame į platesnę lėkštę ir paliekame atvėsti.

5

Pakilusią tešlą išverčiame ant lengvai pamiltuoto darbastalio. Padaliname į 12–15 vienodo dydžio gabalėlių. Kiekvieną jų susukame į tamprų kamuoliuką, išdėstome ant kepimo popieriumi išklotų skardų. Tarp kamuolėlių paliekame gana nemažus tarpus, nes tešla turės darkart pakilti ir pasipūs. Skardas pridengiame plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu ir leidžiame pailsėti apie 30 minučių. Kol tešla kyla, įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

6

Išplakame kiaušinį su trupučiu vandens ir plakiniu aptepame bandeles. Kepame apie 25 minutes, kol bandelės taps auksinės. Prieš įdarydami jas visiškai atvėsiname.

7

Elektriniu plaktuvu išplakame maskarponę su DANSUKKER cukraus milteliais. Supilame grietinėlę ir išplakame gana standų kremą. Dedame po kelis šaukštus atvėsusių virtų aviečių ir jas įmaišome. Svarbu, kad kremas netaptų pernelyg skystas.

8

Giliai, beveik iki galo įpjauname bandelę ir atsargiai, kad nesuplėšytume, pirštais ją praveriame. Į susidariusį tarpelį dedame truputį virtų aviečių, ant viršaus dosniai užkrečiame maskarponės kremo. Kuo didesnis tarpelis – tuo daugiau kremo į jį telpa. Peilio bukąja briauna nubraukiame kremo perteklių ir papuošiame šviežiomis avietėmis. Galiausiai bandeles dosniai papudruojame DANSUKKER cukraus milteliais.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą