Spausdinti

Ritos niujorkietiška cukinijų duona

0
komentarai
15
Reklama
41010
Porcijos
6 asm.

Reikės:

3 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
pusės stiklinės aliejaus
2 stiklinių miltų
2 stiklinių burokine tarka sutarkuotos cukinijos
3 šaukštelių cinamono (galima ir daugiau, jei patinka)
žiupsnelio muskato
1 šaukštelio sodos
½ šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio druskos
smulkintų riešutų
džiovintų uogų – vyšnių ar spanguolių
kelių lašų vanilės ekstrakto
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Sumaišome kiaušinius su cukrumi, galima ir elektriniu plakikliu, bet nebūtinai. Įpilame aliejaus ir vėl išmaišome.

2

Iškrečiame sutarkuotas cukinijas.

3

Kitame inde sumaišome visas sausas sudedamąsias dalis – miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius – gerai išmaišome. Šaukštas po šaukšto įmaišome sausą davinį į kiaušinių, cukraus, aliejaus ir cukinijų mišinį.

Reklama
41011
4

Galiausiai sudedame smulkintus riešutus ir uogas.

5

Jei turite ilgas duonines formas, tokios labai gerai tiks, bet reikės dviejų. Galima ir į vieną skardą sukrėsti tešlą. Skardos, kuriose keps pyragas, turėtų būti labai gerai išteptos riebalais. Kepame apie  50-60 min. 200 laipsnių orkaitėje.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Dabar kaip tik esu pasinėrusi į visokių vaisinių duonų kepimą (kaip tik Beatos bananų duona ant bangos), tai ir šitą įsirašau į eilę – turėtų būti skanu. 🙂

  2. Labai skani, panasi i morku pyraga 🙂 dejau razinas ir ‘pecan’ riesutus, nes kitokiu neturejau…

  3. Labai skanu , aš , jau keletą metų kepu tokį , o jei kas mėgsta šokoladinius pyragus, įdėkite puse stiklinės kakavos miltelių ir gausite labai skanų šokoladinį pyragą , nuo kurio kvepia visi namai ir tirpsta burnoje 🙂

  4. Sakyčiau, aprašoma ne cukinijų duona, o sugadintas ir baisingai supaprastintas Cukinijų keksas su traškia citrinine glazūra (http://www.davidlebovitz.com/2010/08/zucchini-cake-with-crunchy-lemon/), kurio receptą pimoji plačiajai visuomenei pateikė Gina DePalma savo knygoje „Dolce Italiano: Desserts from the Babbo Kitchen”, aš jį radau adaptuotą David Lebovitz internetiniame bloge. Ten išsamiai surašytos visos proporcijos, pateikta informacija apie kiekvieną veiksmą ir netgi pagrįsta, kodėl ingredientai turi būti dedami ir naudojami būtent tokia seka ir būtent tokios konsistencijos. Nes tada keksas išeina TOBULAS. Na, bet mes esame linkę kiekvieną ištobulintą receptą supaprastinti, kad tik mažiau triūso ir jausmo reikėtų… :/

  5. O reikia, kad sutarkuota cukinija nusivarvėtų, ar ne? Perskaičiau Mary Berry receptų knygoj panašų receptą, tai ten siūlo kuo labiau nuvarvinti, tad dabar galvoju, kaip čia geriau…

  6. Cha, kažkada, tarybiniais laikais turėjau knygutę VYRAS VIRTUVĖJE. tai iš jos naudojau vienintelį obuolių pyrago receptą. Jis yra identiškas šiai cukinijų duonelei, tik vietoj cukinijų vyrai buvo mokinami dėti burokine tarka tarkuotus obuolius. Žinote, nereikia nei jokių riešutų ar džiovintų uogų, nes tai yra TOBULO obuolių pyrago receptas. Paprastas kaip du kart du, o skonis – liuks.

  7. Būtų labai smagu jei nuotraukytė būtų.O šei perskaičiuos ko reikia ir įsivaizdavus tai jau visur pakvinpa 🙂

  8. Receptą išsisaugojau seniai, o va iškepiau pirmą kartą šeštadienį, tikrai labai skanus ir subalansuotas kepinys, mes valgom pusryčiams; jau kepiau antrą kartą, šįsyk vietoj razinų dėjau pasmulkintas džiovintas slyvas, o pusę miltų naudojau speltos. Reikės pabandyt ir su obuoliais. Ačiū

  9. Kepu jau turbut 4ta karta, labai skanu. Riesutu dedu smulkintu migdolu. Labai skanu ideti linu ir sezamo sekliukiu. Dar ir kokoso drozles nemaiso 🙂 zodziu lanai paprasta,skanu ir susideda visi likuciai riesutu ir seklyciu ☺

Rašyti komentarą