8241
Beatos virtuvė

Rikotos pusryčių pyragas arba „Torta del nonno“

(19)
Porcijos: 8-10
Reikės:
  • 300 g kvietinių miltų
  • 8 g kepimo miltelių
  • 1 citrinos žievelės
  • 3 kiaušinių
  • 300 g cukraus
  • 300 g rikotos
  • 250 g sviesto
  • žiupsnio druskos
  • cukraus pudros ir uogų pabaigai

Ruošti maistą mėgsta ne tik GianLuca, bet ir jo senelis, tačiau receptų senelis niekam neatskleisdavo. Paslaptyje ilgą laiką buvo ir pusrytinio rikotos pyrago receptas. Galite šį pyragą valgyti bet kuriuo paros metu. Dar jis vadinamas ir sekcijos pyragu, nes ilgai išlieka šviežias. Ir tai tikrai laaaaabai skanus, purus pyragas, toks jaukus, kuris dings nuo stalo akimirksniu. O jei dar šiltas, paragaukite su pienu, taip kaip Luca valgydavo.

Gaminame: rikotą pertriname tiesiog su šaukštu arba per sietelį (bet galime tiesiog su šauktu) ir dedame atgal į šaldytuvą. Sviestą išlydome virš garų vonelės. Kol tirpsta sviestas, įmušame visus kiaušinius į dubenį ir supilame cukrų. Išsukame elektriniu plakikliu, kol pabaltuos, suputos kiaušiniai. Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, nutarkuojame citrinos žievelę ir sumaišome kartu. Miltus išsijojame į kiaušinių masę, maišome, dedame rikotą ir viską sumaišome. Supilame šiltą sviestą ir išmaišome, kad viskas sviestas susijungtų su tešla ir bus vientisa masė, kuri praskystės. Supilame į kekso/žiedo formos skardą.

Kepame įkaitintoje orkaitėje iki  180C orkaitės, rėžimas viršus-apačia ir kepame 35 minutes.

Kai šiek tiek pravėsta, apibarstome cukraus pudra ir uogomis. Valgome vieną, rankomis ir su pienu.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (35 balsai, vidurkis: 4,17 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Greta parašė:

    Aciu uz recepta! Kepiau ne karta, labai skanus!

  2. Gintare parašė:

    Miela Beata, ar pavyktu su mascarpone vietoj rikotos?

  3. Dovile parašė:

    Pyragas Nerealus!!!!! Kepu kiekviena sekmadieni ir visa savaite išsilaiko puikiai!!!!
    Ačiu.

  4. Kristina parašė:

    Pyragas tiesiog nuostabus, nuo stalo dingsta akimirksniu 🙂

  5. Ilona parašė:

    Pyragas per 35 minutes neiškepė 🙁 ištraukus buvo dar žalias 🙁 viską dariau pagal instrukciją.

  6. Indra parašė:

    Net vaikai nevalge kokio jis saldumo. Ar jus rimtai valgot tokius pyragus?

    • Gabija parašė:

      Pyraguose, kurių receptus randu internete, cukraus kiekį mažinu bent per pusę. Dar niekad nebuvo nepakankamai saldu, o jei kam ir nepatinka juk visada galima valgyti su uogiene, sirupu, medumi ar paprasčiausiai užsibarstyti cukraus pudros. Mažinkim tą cukrų!..

  7. Juste parašė:

    Man vis sukrenta, vidus kazkoks kaip neiskepes , nors kepu 50 min, ka darau ne taip?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Juste, svarbu labai gerai išplakti kiaušinius su cukrumi, kol pabaltuos, tada pyragas tikrai turi pavykti, būti purus..o kad šiek tiek atrodo neiškepęs, tai matyt orkaitė ne tokia kaitri, pabandykite kepti aukštesnėje temperatūroje.

  8. Viktorija parašė:

    Nuostabaus skonio pyragas! Dregnas, su lengvai jauciamu citrinos skoniu, tobula! Puse pyrago dingo akimirksniu 🙂 tik cukraus dejau perpus maziau ir nepasigailejau 🙂

  9. Vaida parašė:

    Aš neturėjau rikotos ir dėjau paprastą 9% varškę iš pakelio, kur jau pertrinta. Nežinau, kaip su rikota, bet su paprasta varške buvo tiesiog nuostabu. Kai norisi valgyti, valgyti… Cukraus ir aš pamažinčiau, bet nežinau, ar taip gerai suputotų. Man irgi pirmą kartą gavosi tobulai, o antrą kartą sukrito ir nebebuvo toks purus. Manau tai priklauso ir nuo to, kaip greitai padarai pyragą, jei užsižaidi ir kiaušiniai pakrenta, tuomet pyragas nebelieka toks purus.

  10. Greta parašė:

    Ketvirta karta gaminau „sveikuoliskesni“, su 100g rudo cukraus ir saldytom uogom (serbentais, avietem, gervuogem). Aisku saldumo nebuvo daug, bet kartociau… 😀

  11. Snieguolė parašė:

    Puikus,skanus pyragas ir ilgai išliekantis šviežias ☺

    • Snieguolė parašė:

      Tik kažin kodėl „persprogsta“ viršus ?

      • Beata Nicholson parašė:

        Miela Snieguole, itrūkti viršus gali dėl kelių priežasčių – galbūt Jūsų orkaitė itin kaitri ir pyragą joje reiktų kepti trumpiau (t.y. jis išsausėja kepdamas ir sutrūksta), arba nuo didelės kaitros pradėjus kepti per staigiai „šauna“ į viršų. Pastaruoju atveju galite pabandyti kepti 10-20 laipsnių žemesnės temperatūros kaitroje

  12. Inga parašė:

    Pyragą kepiau 2 kartus, abu nepavyko 🙁 Gavosi labai riebus, nors sviesto dėjau tik 180g, neiškilęs ir be proto saldus… Cukrų galima pamažinti, bet kodėl tas riebalas toks lieka? Ir per 35min neiškepį

    • Beata Nicholson parašė:

      Kepimo laikas priklauso nuo naudojamos kepimo formos. Šioji, kurią matote recepte, yra su ertme vidury, todėl kepiniai joje iškepa kur kas greičiau negu paprastoje apvalioje atsegamoje formoje. Visada kepinį prieš imdami iš orkaitės, patikrinkite vidurį mediniu iešmeliu, ar tešla ten jau iškepusi. Jei pagaliukas aplipęs šlapia tešla, vadinasi reikia dar kepti. Jei viršus pernelyg greit ruduoja, pridenkite jį folija.
      O per riebus jums galėjo gautis jei naudojote labai smulkiai maltus miltus (extra, karališki dar vadinami), mat šie nesugeria į save tiek dregmės, kiek paprasti kvietiniai miltai, ir kepinys atrodo, kad yra riebesnis.

  13. Diana parašė:

    Puikus receptas! per pusę mažinu cukrų, nes man per saldu, dedu miltus be glitimo (ryžių, kukurūzų, grikių, avižų ar mišinius), kepu apie valandą (mano forma aukšta su skyle), viskas kuo puikiausiai!

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.