8241
Beatos virtuvė

Rikotos pusryčių pyragas arba „Torta del nonno“

(3)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 300 g kvietinių miltų
  • 8 g kepimo miltelių
  • 1 citrinos žievelės
  • 3 kiaušinių
  • 300 g cukraus
  • 300 g rikotos
  • 250 g sviesto
  • žiupsnio druskos
  • cukraus pudros ir uogų pabaigai

Ruošti maistą mėgsta ne tik GianLuca, bet ir jo senelis, tačiau receptų senelis niekam neatskleisdavo. Paslaptyje ilgą laiką buvo ir pusrytinio rikotos pyrago receptas. Galite šį pyragą valgyti bet kuriuo paros metu. Dar jis vadinamas ir sekcijos pyragu, nes ilgai išlieka šviežias. Ir tai tikrai laaaaabai skanus, purus pyragas, toks jaukus, kuris dings nuo stalo akimirksniu. O jei dar šiltas, paragaukite su pienu, taip kaip Luca valgydavo.

Gaminame: rikotą pertriname tiesiog su šaukštu arba per sietelį (bet galime tiesiog su šauktu) ir dedame atgal į šaldytuvą. Sviestą išlydome virš garų vonelės. Kol tirpsta sviestas, įmušame visus kiaušinius į dubenį ir supilame cukrų. Išsukame elektriniu plakikliu, kol pabaltuos, suputos kiaušiniai. Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, nutarkuojame citrinos žievelę ir sumaišome kartu. Miltus išsijojame į kiaušinių masę, maišome, dedame rikotą ir viską sumaišome. Supilame šiltą sviestą ir išmaišome, kad viskas sviestas susijungtų su tešla ir bus vientisa masė, kuri praskystės. Supilame į kekso/žiedo formos skardą.

Kepame įkaitintoje orkaitėje iki  180C orkaitės, rėžimas viršus-apačia ir kepame 35 minutes.

Kai šiek tiek pravėsta, apibarstome cukraus pudra ir uogomis. Valgome vieną, rankomis ir su pienu.

Print Friendly

Komentarai
  1. Greta parašė:

    Aciu uz recepta! Kepiau ne karta, labai skanus!

  2. Gintare parašė:

    Miela Beata, ar pavyktu su mascarpone vietoj rikotos?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.