8241
Beatos virtuvė

Rikotos keksiukai su konservuotais persikais

(40)

Labai tinka šalia persikų įgrūsti vieną kitą šaldytą uogą – ar aviečių porą, ar nedidelę braškę.

Reikės:
  • 12 keksiukų:
  • 250 g rikotos
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 50 g lydyto sviesto
  • ½ citrinos žievelių
  • 200 g miltų
  • 1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 nedidelė (400 g) skardinė konservuotų persikų

Vasaris – mėnuo, kai atrodo, kad niekada niekada nebuvo ir nebebus šilta, kai net mintis, jog kada nors dar galėsime išeiti į gatvę be palto, pirštinių ir ilgiausio šaliko, panaši į ištrauką iš fantastinės knygos. Ir išvaikyti tokias mintis gali tik kas nors skanaus. Rikota su keksiukais daro tikrus stebuklus, jie iškepa tokie minkšti ir malonūs, kaip ką tik  iškedentos pūkinės princesės antklodės. Iškart pasidaro šilčiau!

Kaip paruošti:

1 Į dubenį sudedame rikotą, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir išsukame iki vientisos masės. Tada supilame lydytą sviestą, suberiame nuo pusės citrinos nutarkuotas žieveles ir išmaišome.

2 Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į rikotos bei kiaušinių masę.

3 Nuo konservuotų persikų nupilame skystį ir supjaustome juos skiltelėmis.

4 Orkaitė 180 C. Į keksiukų kepimo formą sudedame popierinius „sijonėlius“.

5 Į formeles įdedame apie du šaukštus tešlos, kad truputį, maždaug 0,5–1 cm, nuo viršaus liktų vietos, ir į kiekvieną įspaudžiame po 2–3 (galima ir daugiau) persikų skilteles. Šauname į orkaitę ir kepame apie 30 minučių.

Labai tinka šalia persikų įgrūsti vieną kitą šaldytą uogą – ar aviečių porą, ar nedidelę braškę. Nors visi sako, kad vasaris – gūdus mėnuo, man jis visada smagiai ir greitai praeina. Juk būtina kažkaip Vasario 16-ąją paminėti, o ir labai daug smagių įspūdžių ir gerų knygų atneša Vilniuje vykstanti knygų mugė.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (40)
Komentarai
  1. Kristina parašė:

    Skanu, reiks pameginti, as didele keksiuku gerbeja 🙂 Aciu uz recepta 😀

  2. Asta parašė:

    Sitie keksiukai tikrai skanus 🙂 Darau su namine ricota. Is 1 litro kefyro, kaip tik ir gaunasi 250g ricotos. Labai patogu 🙂

    • Jūratė parašė:

      Ne rikota iš kefyro gaunasi, o kreminė varškė (rikota daroma iš išrūgų, kas lieka po varškės gamybos). Su rikota geresni keksiukai gaunasi, nors ir su tokia varškyte tikrai neblogi. Geras receptas.

      • Laura parašė:

        Rikota daroma uš pasukų, kurios susidaro mušant sviestą. Išrūgose jau beveik nelieka baltymų iš kurių galėtų susidaryti koks nors sūris, o pasukose po sviesto gamybos nelieka riebalų,bet lieka baltymai iš kurių ir susidaro rikota 🙂

  3. Ieva Jtl parašė:

    o man nepavyksta iškepti pasipūtusių keksiukų, – beveik nepakyla.. ne šie būtent, nes su rikota nebandžiau, o apskritai, kai kepu, su kefyru ir razinomis.. ir varškės apkepas visai nepakyla.. :(… ………. 🙂

  4. Labai skanu parašė:

    Labai lengvai ir greitai pagaminami keksiukai. O skonis nerealus. Tikrai daznai kepsiu 🙂 Aciu uz recepta!

  5. Jurgita parašė:

    Labai labai skanus keksiukai :)) dekui uz recepta!

  6. keksiukai parašė:

    kepiau, l. skanu

  7. Nelabai... parašė:

    O man nelabai gavosi skanūs, labai jautėsi kiaušiniai, buvo kietoki…tikėjausi minkštesnių puresnių ir skanesnių 🙂 Gal ką ne taip dariau, bet atrodo viską pagal receptą. Plius, prie savo ,,sijonėlių“ prilipo….

  8. Ona parašė:

    Ne pirmoje temoje skaitau, kad keksiukai prilimpa prie popierėlių. Aš juos kepu silikoninėse formelėse – tobula. Nusipirkau tokių kaip popierinės, tik jos silikoninės. Nereikia keksiukų skardos, užima labai mažai vietos (suneri vieną į kitą), tauposi (nereikia kiekvieną kartą pirkti popierinių) ir niekada neprilimpa. Galima išimti net karštus keksiukus. Be to, gaunasi labai graži forma. Jose galima daryti ir žele ar užpiltines.

    • Deimante parašė:

      Aciu uz labai gera patarima del silikoniniu keksiuku formeliu. Be galo geras dalykas. Perskaiciusi si patarima ir as tas formeles nusipirkau ir isbandziau su siuo receptu. Gavosi viskas tiesiog tobulai! Puikus dalykas!

    • IEVA parašė:

      Va va , reiks ir man ju nusipirkti, nes popieriniai neislaiko formos, labia issiplecia, gaunasi plokscias keksiukas 🙂

    • Gintarė parašė:

      Popierinės formelės skirtos dėti į keksiukų formą kepant, kad gražiai išsiimtų, o ne vien jose kepti. Be abejo, kad tešla taip neišsilaikytų gražiai. Būtina kepti silikoninėje formoje arba mažose silikoninėse formelėse, o popierines galima įdėti arba ne. Beje, keksiukai prie popieriaus prilimpa visam pasauly, net ir McDonalde, kitaip ir nebūna

  9. di parašė:

    skubiai reikalinga pagalba!!:)
    kepu pyraga pagal si recepta. nemaciau, kad yra ir pyrago versija, todel vadovavausi keksiuku receptu. dabar jau daugiau kaip valanda kepu, o vis dar zalias vidus.:(( gal neiskeps visai???? beje, kepu net is dvigubos porcijos!
    neplakiau ir neimaisinejau kiausiniu baltymu atskirai… viska dariau pagal si recepta, gal per sunki mase, kad iskeptu pyragas??
    kepu sventei, delto taip nerimauju.
    Beata (ar kas tik galite), padekite.

    • Beata Nicholson parašė:

      oi tiesiog nežinau kas galėjo atsitikti, per mažai miltų per daug rikotos, per didelė formą, nes kai keksiukai tai iškepa greičiau, jie turi būti gana drėgni…labai sunku man pasakyti bet tikiuos kas nors pavyko

  10. ;) parašė:

    Sveiki:) O kiek maždaug gaunasi keksiukų pagal šį receptą?

  11. skanu parašė:

    laaaaabai skanus, pagaminau draugei gimtadieniui, verta isbandyti!!!! vietoj persiku naudojau ananasus

  12. Evelina parašė:

    Lengvuciai, skanuciai keksiukai 🙂 Daugiau tokiu receptu su mazai sviesto ir cukraus! 🙂

  13. Ligita parašė:

    Nuostabūs keksiukai. Pabandžiau ir iškepiau iš karto keletą sykių. LAAAAAAAAAbai skanu. Nesaldu. Su šiltais linkėjimais šaltą vasarį

    LIGITA

  14. Justina parašė:

    Kepiau ir aš tik vietoj persikų dėjau abrikosus. Gan neblogi, keksiukai gaunasi drėgni, su truputį rugštelės, labai skaniai įsipaišo citrinos žievelė. Pati tešla man truputį šakočio skonį priminė, nors konsistencija kaip sakiau – minkšti, drėgni smile. Šiek tiek perkepiau – vidus vis atrodė žalias, o apačia ir viršus jau skrudo (kepiau 180’C viršus-apačia, vidurinėje padėtyje, apie 25min). Ir, kaip jau daugiau kepejėlių pastebėjo komentaruose, kadangi tešla gaunasi gan tiršta, ji kepant prie popierėlių prilimpa. Bet nėra čia didelė problema. Oi, ir jie iškyla gan neblogai, bet po to ir pabliūkšta. Nors tai vaizdo nesugadino, nes tešlos užteko užpildyti 12-kai didesnių keksiukų apie 3/4 formelės, tai keksiukai savaime turėjo daugiau masės.

  15. keksiuku manijake parašė:

    Ar vietoj rikotos tinka Phyladelphia suris?

  16. IEVA parašė:

    As vietoj persiku ikisau po viena didele saldyta braske 😛 Labai skanus!

  17. Elina parašė:

    Kaip pasigaminti rikota? ir ar galima ji pakeisti kuo nors kitu? 🙂

  18. ruta parašė:

    kaip tik siandien kepiau situos keksiukus su Filadelfijos suriu ,isejo tobulai,naudoju silikonines formeles,jos nuostabios,visi komplimentai kas isrado silikonines formas kepiniams,is pradziu maniau kad gali prikibti keksiukai,bet jaudintis nereikia, riebalais nereikia tepti ir iseina nuostabiausiai. Super keksiukai!

  19. Ieva Tamo parašė:

    Ką tik užmaišiau tešlą – žiūrėsimkas gausis. Bent jau tešla tai tikrai skani, draugė kepė ir davė paragaut tai keksiukai buvo nuostabūs. Bet šįkart neturėjau persikų tai naudojau abrikosus

  20. Simona parašė:

    O jeigu vietoj persiku deciau konservuotas kriauses? Stipriai sugadinciau receptura ir skoni?Visada juos su persikais kepu,bet sikart namu sandeliuky tik kriausiu stiklainiukai liudi.Jei sugadinsiu,tada jau geriai iki parduotuves persiku vaziuosiu.

  21. ruta parašė:

    as i keksiukus dedu sokolado gabaliuku,kartais sauksteli nutelos,tikrai labai skanu.

  22. Simona parašė:

    Skonis neblogas, tačiau pagal receptą gavosi vos 10 keksiukų, o kas liūdniausia – kepant tas 30 minučių (o jų reikėjo, kad iškeptų vidus), apačioje jie smarkiai pridegė ir prarado visą „reprezentacinę“ išvaizdą, todėl svečiams vaišinti tapo netinkami. Keksiukų esu kepusi nemažai, ir tai pirmas receptas kuris padarė tokį siurprizą..

  23. Sandra parašė:

    Tikrai labai skanūs keksiukai, kepiau ir viskas pavyko puikiai 🙂

  24. Migle parašė:

    Sveiki, o ar galima butu vietoj keksiuku issikepti keksa! Ar pavyktu? Atrasykite skubiai,nes noriu pradeti kepti. Didelis Aciu uz greita atsakyma

  25. Jurate parašė:

    Vietoj rikota dejau maskarpones suri, gavosi nuostabus keksiukai

  26. Birute parašė:

    Labai ačiū už šių keksiukų receptą:). Labai skanūs, labai lengvai gaminami, tikrai kepsime ne vieną kartą:). Purūs, lengvučiai, labai skanūs:).

  27. raimonda parašė:

    labai geras receptas. Kelis kartus kepiau. Man labai patinka Jusu visi receptai nes gyvenu Anglijoje ir galiu rasti visus produktus. Gerai pritaikyta Anglijai ir Lietuvai. Didelis Aciu

  28. Ieva parašė:

    Iškepiau šeimynai į svečius. Patiko visiems. Dariau su konservuotais persikais. Šįkart gavosi tokie kietoki (nors įprastai keksiukai visada man pavyksta). Galvoju gal nuo orkaitės priklauso, nes kepiau ilgiau negu nurodytas laikas. Orkaitę jau greitu metu keisim ir išbandysiu visus Beatos receptukus.

  29. Uršulė parašė:

    Keksiukų tešla gavosi kieta, mikseris vos pasuko. Bet problemą išsprendžiau aliejumi, šaukštu grietinės ir šešiais šaukšteliais uogienės.

  30. Ginta parašė:

    Patarimas: jeigu jums maišant tešla gaunasi kietoka, įpilkite avižų (arba kokosų) pieno šiek tiek,ir tešla gausis puri. Ir beje, vietoj įprastų miltų dedu avižinius miltus ir ryžių miltus. Gaunasi tobulo skonio keksiukai.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner_300x250-01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.